Institucionalna saradnja važna za održavanje bezbjednosti

Savjet je razmotrio je i prihvatio izvještaj sa treće sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost od 17. marta, na kojoj su analizirane bezbjednosne prilike u kontekstu tada aktuelnih dešavanja u regionu uz moguće izazove po bezbjednost Crne Gore
0 komentar(a)
Savjet za odbranu i bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Savjet za odbranu i bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2015. 14:59h

Institucionalna saradnja kapitalno je važna za vladavinu prava i održavanje stabilne bezbjednosne situacije, ocijenjeno je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Sjednici je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uz učešće članova Savjeta - predsjednika Skupštine i Vlade, Ranka Krivokapića i Mila Đukanovića, a po pozivu su joj prisustvovali potpredsjednici Vlade Duško Marković i Igor Lukšić i ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Milica Pejanović Đurišić i Raško Konjević.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Savjet je razmotrio je i prihvatio izvještaj sa treće sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost od 17. marta, na kojoj su analizirane bezbjednosne prilike u kontekstu tada aktuelnih dešavanja u regionu uz moguće izazove po bezbjednost Crne Gore.

„Pri čemu je ukazano na značaj institucionalne saradnje kao kapitalno važne za vladavinu prava i održavanje stabilne bezbjednosne situacije“, kaže se u saopštenju.

Savjet je razmotrio i prihvatio i izvještaj sa četvrte sjednice Vijeća od 10. juna, na kojoj su analizirane aktuelne obavještajno bezbjednosne prilike i kapaciteti obavještajno bezbjednosnog sektora u suprostavljanju bezbjednosnim izazovima vjerski motivisanog radikalizma.

„Uz ocjenu da je suprostavljanje tim izazovima jedan od prioriteta u radu državnih organa, kako kroz samostalno djelovanje, tako i u saradnji sa drugim organima i partnerskim agenijama u regionu i međunarodnoj zajednici“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: