Đukanoviću i dalje stižu čestitke za Dan državnosti

U čestitki predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana istaknuto je da Mađarska prepoznaje i visoko cijeni uspješan nastup Crne Gore u okviru evropskog i evroatlantskog integracionog procesa
5 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 20.07.2015. 18:05h

Predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću i dalje stižu čestitke povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Čestitku je uputio predsjednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev, koji se osvrnuo na tradicionalne prijateljske odnose Crne Gore i Rusije, izrazivši uvjerenje da unapređenje saradnje u trgovinsko - ekonomskoj, investicionoj, naučno - tehničkoj, humanitarnoj i drugim oblastima, u potpunosti odgovara interesima dvije zemlje. I predsjednik Vlade Slovačke Robert Fico je uputio čestitku Đukanoviću, uz konstataciju da je nedavni susret dva premijera u Bratislavi potvrdio ne samo bliskost pogleda o mnogim regionalnim i globalnim temama sa kojima se suočavaju naše zemlje, nego i spremnost da te probleme rješavamo na bilateralnom i međunarodnom nivou", dodaje se u saopštenju.

U čestitki predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana istaknuto je da Mađarska prepoznaje i visoko cijeni uspješan nastup Crne Gore u okviru evropskog i evroatlantskog integracionog procesa, i da crnogorska strana može računati na buduću jaku političku i profesionalnu podršku Mađarske u tim procesima.

"Predsjednik Vlade Slovenije Miro Cerar, čestitajući Dan državnosti, pohvalio je Vladu Crne Gore za ogromne napore na sprovođenju reformi i promovisanju stabilnog i sigrurnog razvoja zemlje, uz uvjerenje da će kontinuirani rad i posvećenost tim ciljevima donijeti pozitivne rezultate u pogledu progresa Crne Gore prema EU i blagovremenog poziva za članstvo u NATO. Čestitke Đukanoviću uputili su i potpredsjednik Vlade Slovačke Miroslav Lajčak, predsjednik Vlade Vijetnama Ngujen Tan Dzung i predsjednik Vlade Republike Jermenije Hovik Abrahamian", piše u saopštenju.

Bonus video: