Demokrate: Onemogućićemo da koalicija DPS-Grupa građana dođe na vlast u Kolašinu

Iz ove partije poručuju da će biti žestok kontrolni mehanizam vlasti, kao i da će otvoreno ukazivati na sve anomalije u njenom radu, jer se kako tvrde, sadašnja vlast ne može ponašati na način - "mi taj problem nismo proizveli, pa ga ne moramo ni rješavati"
77 pregleda 34 komentar(a)
Predsjedništvo, Smokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Predsjedništvo, Smokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.07.2015. 11:10h

I pored činjenice da akteulna vlast u Kolašinu (DF-SNP-SDP) koja sada nema matematičku većinu u Skupštini, nije djelovala na efikasan način i u skladu sa predizbornim obećanjima, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine Kolašin od koga zavisi opstanak vlasti djelovaće na način koji će onemogućiti da sadašnja opozicija DPS-Grupa građana koja je dovela grad u sadašnje dubioze ponovo dođe na vlast, poručeno je sa sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore održane 18. jula u Kolašinu.

"Odluka Demokrata da sjednicu Predsjedništva održe baš u ovom gradu nije plod slučajnosti, već naznaka veće podrške naše partije građanima jedne od najljepših i prirodnim resursima najbogatijih opština u Crnoj Gori, koji, usljed nestručnog, neodgovornog i nesavjesnog gazdovanja njima, nikako da se valorizuju i postanu njen motor razvoja. Zauzvrat od aktuelne izvršne vlasti ne tražimo niti jednu funkciju ili privilegiju za članove Demokrata. Imamo samo jedan zahtjev, a to je da se radnicima konačno isplate zarade i krene u realizaciju izbornog programa", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije poručuju da će biti žestok kontrolni mehanizam vlasti, kao i da će otvoreno ukazivati na sve anomalije u njenom radu, jer se kako tvrde, sadašnja vlast ne može ponašati na način - "mi taj problem nismo proizveli, pa ga ne moramo ni rješavati".

"Ovakav, status kvo koji navodi na pomisao da je u Kolašinu vrijeme stalo, a po mnogim pitanjima kao da ide unazad, za Demokratsku Crnu Goru nije prihvatljivo rješenje. Takođe, zahtijevamo da Vlada Crne Gore, kao najodgovornija, izađe sa predlogom rješenja za dramatičnu situaciju u Kolašinu najkasnije do ponedeljka, odnosno prije početka najavljenog štrajka glađu radnika opštine Kolašin", dodaje se u saopštenju.

Iz ove partije su kazali i da su nastavljene aktivnosti na pripremi infrastrukture za naredne parlamentarne izbore, na koje će izaći samostalno.

"Dodatno smo ohrabreni značajnim prilivom novih članova, ali i izraženim simpatijama i velikom podrškom koja se osjeća u svakom dijelu Crne Gore. Pored jednoglasnog izbora Vladimira Vujovića za direktora koji je odgovoran za materijalno-finansijsko poslovanje partije, odnosno Momčila Lekovića za pomoćika direktora Demokrata, Predsjedništvo je sa radošću i velikim ponosom primilo informaciju u vezi sa organizacijom Prvog Kongresa mladih Demokrata, kao potvrdu sada svima dobro poznate činjenice – da Demokrate Crne Gore imaju svijetlu budućnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: