Andrijevica obilježila Dan opštine

redsjednik opštine Srđan Mašović (DPS) kazao je da i pored postignutih rezultata nema mjesta pretjeranom zadovoljstvu
88 pregleda 1 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.07.2015. 14:31h

Svečanom sjednicom lokalnog parlamenta u Andrijevici je proslavljen Dan opštine.

Predsjednik opštine Srđan Mašović (DPS) kazao je da i pored postignutih rezultata nema mjesta pretjeranom zadovoljstvu.

„Moram da priznam da nije urađeno koliko je trebalo i koliko se moglo“, rekao je Mašović.

On je dodao da se moglo uraditi i više i bolje u okviru efikasnijeg rada lokalne samouprave i u pogledu animiranja lokalnog stanovništa u cilju podsticanja preduzetničkog duha.

Mašović je kazao da je protekla godina bila u znaku nastavka realizacije značajnih projekata u oblasti infrastrukture, vodosnabdijevanja i unapređenja poljoprivrede.

„Uskoro će početi rekonstrukcija gradskog trga, sanacija gradskog vodovoda, adaptacija zgrade Opštine i izgrdnja takozvane kuće voća u krugu bivše vojne kasarne“, najavio je predsjednik opštine.

Prema njegovim riječima posebna pažnja se poklanja iskorištavanju vodnog potencijala i u tom pravcu je u probni rad puštena mini hidroeletrana na rijeci Bradavac.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je prisustvovao sjednici, izrazio je zadovoljstvo upravo zbog početka korištenja hidroenergetskog potencijala.

„Radujeme da je jedna hidroeletrana već u funkciji i da se grade tri nove. Zadovoljstvo je čuti da će ubrzo početi i drugi projekti kako bi se obezbjeđivali uslovi za bolji kvalitet života“, rekao je Vujanović.

17. jul je istorijski datum kada je na Crvenim prlima kod Andrijevice 1941. godine pukla prva ustanička puška u Drgom svjetskom ratu.

Bonus video: