SD: Konačno raspetljana iskonstruisana priča o petlji

"Zato svi dobronamjerni građani moraju biti zadovoljni što su sinoć uživali u jos jednoj dominaciji struke naspram površne dnevne politike"
123 pregleda 5 komentar(a)
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.09.2018. 12:10h

Uprkos konstantnoj potrebi pojedinih učesnika sinoćnje emisije "Načisto" da paušalnim opservacijama dovedu još jednom u zabludu građane oko autoputa, opet je pobijedila struka, navodi se u reagovanju SD-a.

"Džaba su se upinjali da dokažu nešto što je nedokazivo, i to je do sada kristalno bilo jasno stručnoj javnosti a od sinoć i laičkoj. Svi tzv.argumenti su im pali u vodu. Zato insistiramo sve vrijeme da o stepenu realizacije projekta govori struka a ne politika, odnosno da se o ovom projektu govori znanjem a ne neznanjem", saopšteno je iz SD-a.

Oni su kazali da je sinoć "konačno raspetljana iskonstruisana priča" o petlji, "naivana priča" o vodovodnoj mreži i "neznavena priča" o elektromreži.

Jasno je pokazano, kako dodaju, da nije zaboravljena ni petlja, ni vodovodna ni elektromreža, te da je sve planirano u skladu sa relevantnim međunarodnim standardima, a ne u skladu sa "dnevnopolitičkim željama ostrašćenih pojedinaca, prolaznim pojavama na političkoj i drugim scenama koji se izrežiranom lošom predsravom bore za pet minuta slave".

"Zato svi dobronamjerni građani moraju biti zadovoljni što su sinoć uživali u jos jednoj dominaciji struke naspram površne dnevne politike", navodi se u saopštenju.

"Najsmješnije od svega je činjenica da uvaženi trenutno nezavisni poslanik Damjanović, koji je 'ušao u Ginisa' jer je poslanički mandat dobio sa liste velike koalicije Ključ koja više ne postoji i to kao predstavnik SNP-a u kojem više nije, kada je ostao zaleđen činjenicom da je svaki njegov površni 'argument' pobijen jasnim argumentima struke, počeo da priča o svemu i svačemu samo ne o temi razgovora. Podjednako smiješno bilo je i pojavljivanje u navedenoj emisiji dobitnika tranzicije Rakčevića, građevinara i finansijera ispodcenzusne partije u pokušaju koji je očigledno dobro u materijalnom smislu valorizovao nekadašnju poziciju potpredsjendika Vlade", saopšteno je iz SD-a.

Iz SD-a su zaključili da neće ni dalje biti dio, kako tvrde, iskonstruisane priče oko autoputa", jer, dodaju, ne žele da učestvuju u konstantnim pokušajima umnjivanja značaja tog kapitalnog projekta za građane Crne Gore.

Bonus video: