IZ TIMA IVANA BRAJOVIĆA:

"Stvarni razbijači SDP-a sada peru svoju savjest"

"“Etičari” treba da znaju da su Lazović i Brajović na koalicionoj listi prvo izabrani za poslanike, a tek nakon toga za članove Vlade, zbog čega imaju isti legitimitet kao i oni koji ga sad nevješto osporavaju"
28 komentar(a)
Andrija Lompar, Vujica Lazović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Andrija Lompar, Vujica Lazović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.07.2015. 16:32h

Stvarni razbijači SDP-a sad pokušavaju da operu svoju savjest, napadajući one koji su uradili sve što su mogli da bi se sačuvalo jedinstvo partije. I to upravo od onih koji svoj život nikako ne bi mogli da zamisle bez uličnog glamura koje funkcija koju pokrivaju nosi, cirkusa sa obezbjeđenjem, i “tinu-ninu” naprijed i nazad, na “opšte oduševljenje” svih građana Crne Gore, a posebno naših Kotorana, navodi se u reagovanju medijskog tima Ivana Brajovića, na poziv SDP-a "da umjesto obmanjivanja javnosti učine jedini politiički odgovoran i elementarno častan potez i vrate ministarske mandate SDP-u".

Iz medijskog tima Brajovića naveli su da potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i ministar Ivan Brajović, "mandate duguju građanima koji su im na osnovu programskih principa i ciljeva dali podršku na izborima 2012. godine, a od kojih je drugi dio SDP-a odustao, jer je očigledno da je od podgoričkih izbora na sceni bio, srećom neuspješan, pokušaj poklanjanja časnog SDP-a Demokratskom frontu, što više ni njegovi čelnici ne kriju".

"“Etičari” treba da znaju da su Lazović i Brajović na koalicionoj listi prvo izabrani za poslanike, a tek nakon toga za članove Vlade, zbog čega imaju isti legitimitet kao i oni koji ga sad nevješto osporavaju. Upravo su oni bili na vrhu liste SDP-a u sastavu koalicije, čime je njihov legitimitet od građana ubjedljivo potvrđen. Sigurni smo da su birači SDP-a dominantno opredjeljivali glasove našoj dojučerašnjoj partiji zahvaljujući toj činjenici, što će naredni izbori nesumnjivo dokazati, a za šta ostavke na članstvo u SDP-u, koje ovih dana pljušte u javnosti, predstavljaju najbolju potvrdu. Odlučnost i odgovornost prema građanima nas je isključivo motivisala da napustimo partiju, i da na taj način sačuvamo izvornu ideju socijaldemokratije, od koje u SDP-u nije ostalo ništa, a za koju smo sigurni da je u izvršnoj vlasti najbolje reprezentuju potpredsjednik Lazović i ministar Brajović. Sve drugo bi bila klasična partijska diktatura nad bazičnim opredjeljenjima birača na izborima 2012. godine", navodi se u reagovanju.

Za one koji, kako navode, "flagrantno krše koalicioni izborni program bi bilo politički etičnije da ne participiraju u Vladi, nego da sakupe političku hrabrost i konačno otvore karte, jer je upravo politika bespredmetnog plivanja u mutnom srozala podršku istinskoj ideji socijaldemokratije na najniži nivo od njenog postojanja".

"Uostalom, kad već spominjete devedesete godine, potrebno je da se okrenite oko sebe i vidjećete da je malo ko od onih u čiju ste se hrabrost koliko do juče kleli, sada sa vama, jer su svi do jednog prepoznali da u posljednje vrijeme lične frustracije lidera prerastaju u partijsku politiku, na šta nas istorija surovo opominje", navodi se u reagovanju.