LAZOVIĆ I BRAJOVIĆ DA VRATE MINISTARSKE MANDATE

SDP: Sad je jasno da su probali da preuzmu i sruše partiju

Iz SDP su istakli da je javnosti nakon posljednih dešavanja postalo do kraja jasno da je pozadina nedavnih procesa u SDP bilo samo jedno - pokušaj preuzimanja, a potom i pokušaj rušenja SDP po tuđem nalogu i za tuđi račun
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2015. 13:17h

Pozivamo gubitnike sa Kongresa Ivana Brajovica i Vujicu Lazovica da umjesto obmanjivanja javnosti učine jedini politiički odgovoran i elementarno častan potez i vrate ministarske mandate SDP-u, saopšteno je iz SDP-a.

"Ministri u Vladi nijesu iskaz volje građana, jer građani na izborima ne biraju ministre, već su iskaz većine u Parlamentu koji ih bira. Ova dva ministra, jasno je, nemaju podršku većine u parlamentu, a nemaju podršku ni partije koju su nakon poraza na Kongresu napustili. Glavni odbor SDP, a ne bilo koje druge partije, predložio ih je na ministarske funkcije. Stoga, danas ne predstavljaju nikoga, osim samih sebe i možda one koji ih ovih dana brane u javnosti", navodi se u saopštenju SDP.

Dodali su da bi ostanak, na kako tvrde, otetim funkcijama bilo klasično uzurpiranje i zloupotreba koja baca sijenku na legitimitet same Vlade u presudnom trenutku za NATO integracije Crne Gore.

"Ukoliko to ne urade javnost veoma dobro zna kako se zovu oni koji raspolažu sa tuđim, koji neće da vrate nešto za što znaju da nije njihovo. Poseban problem je što bi takvi ljudi sjedjeli u Vladi kao ministri a ministar bi, u demokratskom društvu, trebalo da bude neko, makar elementarno, etički nesporan", rekli su iz SDP.

Iz SDP su istakli da je javnosti nakon posljednih dešavanja postalo do kraja jasno da je pozadina nedavnih procesa u SDP bilo samo jedno - pokušaj preuzimanja, a potom i pokušaj rušenja SDP po tuđem nalogu i za tuđi račun.

"Ovaj neuspjeli "Informer projekat" pokazao je pravo lice i prave namjere posrnulih pojedinaca, koji nakon poraza na Kongresu nijesu imali ni minimum kapaciteta da se za svoje stavove bore u statutarno dozvoljenim okvirima SDP, već danas iskazuju jasnu namjeru da otimaju od partije od koje su svih ovih godina, upravo oni najviše dobili. S druge strane , kao i devedesetih godina prošlog vijeka, pokazala se sva čvrstina, nepolokebljivost i nepotkupljivost ogromne većine u SDP, spremnih da budu, hrabri, svoji i vode nezavisnu politiku", rekli su iz SDP.