Čeka zeleno svjetlo vrha DPS-a: Krušo tvrdi da će danas smijeniti Gojkovića

Od devet odbornika Izbora, predsjednika Nikolu Gojkovića podržavaju četiri, za koja se spekuliše da su bliža DPS-u, a pet Dušana Radovića. Iz redova opozicionih odbornika ističu da će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do novih lokalnih izbora. Neki među njima navode da bi bili za smjenu Gojkovića, ako dođe do glasanja, ali neće potpisati inicijativu koju bi ponudili Izbor ili DPS
10 komentar(a)
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.06.2015. 06:06h

Lider Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo kazao je da će predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Nikša Gojković danas biti smijenjen i da za to ima podršku državnog vrha Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz hercegnovskog DPS poručuju da te saglasnosti nema. Šef OO DPS Slobodan Radović naveo je da je u subotu predsjednik Odborničkog kluba Izbor Mladen Ivanović u pisanoj formi tražio podršku DPS za smjenu Gojkovića. ”Kao ozbiljna partija razmatraćemo i razgovarati o toj inicijativi” kazao je Radović ističući da „rukovodstvo partije na državnom nivou ne donosi odluke bez konsultacija sa opštinskim odborima“.

Lider Izbora tvrdi da Gojković vodi politiku koja je u suprotnosti sa principima i programom Izbora, i dodaje da je to kulminiralo „neprincipijelnim zapošljavanjem u lokalnoj upravi gdje su na rukovodeća mjesta postavljeni nekompetentni ljudi čije ni stručnom ni radno iskustvo ne garantuje kvalitetno obavljanje poslova“.

On je rekao da je zbog takve politike tražio i smjenu potpredsjednice Opštine Tamare Vujović, takođe iz Izbora. S druge strane odbornici i članovi Izbora koji podržavaju Nikolu Gojkovića , među njima i Vujović i odbornik Špiro Vuković, nedavno su izjavili „da se na određeni način privatizuje odbornički klub Izbora, i da „grupa odbornika pod nazivom Izbor", nema bazu i ne polaže joj račune.

„Očigledno je da unutar Izbora postoje neslaganja, ali DPS neće biti arbitar niti uticati na njihove odluke“, kazao je šef hercegnovskog DPS odgovarajući na optužbe iz Izbora, da njegova partija „vrbuje“ odbornike i „lomi“ klub Izbora u lokalnom parlamentu. Izbor će bez podrške DPS-a teško ostvariti svoju nakanu o smjeni prvog čovjeka grada, jer DPS ne odgovaraju ponovo lokalni izbori, posebno ne prije parlamentarnih izbora u CG koji se, kako sada izgleda, planiraju za proljeće 2016. godine.

Od devet odbornika Izbora, predsjednika Nikolu Gojkovića podržavaju četiri, za koja se spekuliše da su bliža DPS-u, a pet Dušana Radovića. Iz redova opozicionih odbornika ističu da će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do novih lokalnih izbora. Neki među njima navode da bi bili za smjenu Gojkovića, ako dođe do glasanja, ali neće potpisati inicijativu koju bi ponudili Izbor ili DPS.

Amfilohije ne bi da sudi

Iako je nakon lokalnih izbora u Herceg Novom, mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije u razgovoru sa čelnicima Izbora, predlagao da Dušan Radović bude predsjednik Opštine, saglasio se i dao blagoslov na izbor Nikole Gojkovića.

Na njihovo traženje da ih ponovo primi i posreduje u donošenju rješenja, Amfilohije je to ovaj put odbio.

Bonus video: