LIDER IZBORA O PREDSJEDNIKU OPŠTINE

Čeka zeleno svjetlo vrha DPS-a: Krušo tvrdi da će danas smijeniti Gojkovića

Od devet odbornika Izbora, predsjednika Nikolu Gojkovića podržavaju četiri, za koja se spekuliše da su bliža DPS-u, a pet Dušana Radovića. Iz redova opozicionih odbornika ističu da će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do novih lokalnih izbora. Neki među njima navode da bi bili za smjenu Gojkovića, ako dođe do glasanja, ali neće potpisati inicijativu koju bi ponudili Izbor ili DPS
10 komentar(a)
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.02.2019. 15:46h

Lider Udruženja  građana Izbor Dušan Radović Krušo kazao je da će  predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Nikša Gojković danas biti  smijenjen  i da za to ima podršku državnog vrha Demokratske partije socijalista (DPS). 

Iz hercegnovskog DPS poručuju da te saglasnosti nema. Šef OO DPS Slobodan  Radović naveo je da je u subotu predsjednik  Odborničkog kluba Izbor Mladen Ivanović u pisanoj formi tražio  podršku DPS za smjenu Gojkovića. ”Kao ozbiljna partija razmatraćemo  i razgovarati o toj inicijativi” kazao je Radović ističući da  „rukovodstvo partije na državnom nivou ne donosi odluke bez  konsultacija sa opštinskim odborima“. 

Lider Izbora tvrdi da Gojković vodi politiku koja je u suprotnosti sa  principima i programom Izbora,  i dodaje  da je to  kulminiralo „neprincipijelnim zapošljavanjem u lokalnoj upravi gdje  su na rukovodeća mjesta postavljeni nekompetentni ljudi čije ni  stručnom ni radno iskustvo ne garantuje kvalitetno obavljanje poslova“.

On je rekao  da je zbog takve politike tražio i smjenu  potpredsjednice Opštine  Tamare Vujović, takođe iz Izbora. S druge strane odbornici i članovi Izbora koji podržavaju Nikolu  Gojkovića , među njima  i  Vujović i  odbornik Špiro Vuković, nedavno su izjavili  „da se na određeni  način privatizuje odbornički klub Izbora, i da „grupa odbornika pod  nazivom Izbor", nema bazu i ne polaže  joj račune.

„Očigledno je da unutar Izbora postoje neslaganja, ali DPS neće  biti arbitar  niti uticati na njihove odluke“, kazao je šef  hercegnovskog DPS odgovarajući na optužbe  iz Izbora,  da njegova partija „vrbuje“ odbornike  i „lomi“ klub Izbora u  lokalnom parlamentu. Izbor će bez podrške DPS-a  teško ostvariti svoju nakanu o  smjeni prvog čovjeka grada, jer  DPS ne odgovaraju ponovo lokalni  izbori, posebno ne prije parlamentarnih izbora u CG koji se, kako sada  izgleda, planiraju za proljeće 2016. godine. 

Od devet odbornika Izbora, predsjednika Nikolu Gojkovića podržavaju  četiri, za koja se spekuliše da su bliža DPS-u,  a pet Dušana  Radovića. Iz redova opozicionih odbornika ističu da će podržati svaku  inicijativu koja će dovesti  do novih lokalnih izbora. Neki među njima  navode da bi bili za smjenu Gojkovića, ako dođe do glasanja, ali neće  potpisati inicijativu koju bi ponudili Izbor ili DPS.

Amfilohije ne bi da sudi

Iako je nakon lokalnih izbora u Herceg Novom, mitroplit crnogorsko-primorski  Amfilohije u razgovoru sa čelnicima Izbora,  predlagao da Dušan  Radović bude predsjednik Opštine, saglasio se i dao blagoslov na izbor  Nikole Gojkovića.

Na njihovo traženje da ih ponovo  primi i posreduje  u donošenju rješenja, Amfilohije je to ovaj put odbio.

Preporučujemo za Vas