Crna Gora podstrek za ostale države regiona

“Ambicija ulaska Crne Gore u EU je najbolja moguća ambicija. Slovačka podržava i nastojanje Crne Gore da postane članica NATO-a i do kraja godine očekujemo pozitivnu odluku u tom pravcu”, kazao je Fico
1 komentar(a)
Robert Fico, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Robert Fico, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.06.2015. 17:32h

Crna Gora obavlja dobar posao u integracijama i ona predstavlja pozitivan primjer i podstrek za ostale države regiona, ocijenjeno je na sastanku premijera Mila Đukanovića sa slovačkim kolegom, Robertom Ficom.

Đukanović i Fico su se sastali na marginama Globalnog foruma koji se održava u Bratislavi.

“Zajedno smo ocijenili da Crna Gora obavlja dobar posao na integracionom planu i ona predstavlja dobar primjer i stimulans ostalim državama Zapadnog Balkana”, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa Ficom.

Prema riječima Đukanovića, predsjednici dvije vlade su konstatovali da imaju podudarna mišljenja o Evropskoj uniji (EU) danas.

Uočavajući, kako je naveo, i pogodnosti i probleme EU, uvjereni su da je to jedina realna budućnost svih država Evrope, ali i država Zapadnog Balkana, pa i Crne Gore.

Đukanović je, kako je naveo, uvjeren da je integracija drugo ime za stabilnost Balkana

On je slovačkom kolegi predstavio napore koji se u Crnoj Gori preduzimaju u procesu evrospkih i evroatlantskih integracija.

Fico je pohvalio napredak koji je do sada ostvaren u Crnoj Gori.

“Ambicija ulaska Crne Gore u EU je najbolja moguća ambicija. Slovačka podržava i nastojanje Crne Gore da postane članica NATO-a i do kraja godine očekujemo pozitivnu odluku u tom pravcu”, kazao je Fico.

Bonus video: