ŠEFICA OO SNP TVRDI DA JE SVE JASNO

Đurović: Raspad koalicije DPS-Izbor u Herceg Novom

"Obznanjivanje gubitka vlasti u Herceg Novom, na koju su čekali 15 godina, tri dana prije Kongresa, bila bi pogubna po pozicije njihovih istaknutih članova, koji su se već okitili lovorikama", kazala je Đurović
8 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.06.2015. 13:58h

Aktuelna vlast u Herceg Novom očigledno više ne funkcioniše, a današnje naprasno otkazivanje, prije sedmicu najavljenog nastavka, sjednice Skupštine opštine potvrda je raspada koalicije DPS-Izbor, tvrdi predsjednica OO SNP Danijela Đurović.

“Odbornici 'većinskog' kluba odbornika Izbora, kako to sami kažu, nijesu bili u mogućnosti, iz ličnih razloga, da prisustvuju sjednici. Da je sjednica održavana u kafani preko puta zgrade Opštine kvorum bi bio kompletan, jer svi koji nijesu bili u sali, bili su tamo”, navodi se u saopštenju OO SNP Herceg Novi koje je potpisala Đurović.

“DPS glumi da je sve savršeno normalno, jer ne smiju da talasaju pred u subotu zakazani 'slavljenički' Kongres partije. Obznanjivanje gubitka vlasti u Herceg Novom, na koju su čekali 15 godina, tri dana prije Kongresa, bila bi pogubna po pozicije njihovih istaknutih članova, koji su se već okitili lovorikama. Jedno je sigurno, ni DPS- u ne odgovara ovakvo stanje u gradu. Ako ne budu u mogućnosti da ga riješe po uhodanom principu manipulacije pojedinim odbornicima, najvjerovatnije će i sami morati priznati poraz i raspisati nove vanredne izbore samo šest mjeseci od prethodnih. Ali sve to poslije Kongresa DPS-a!”, ističe se u saopštenju.

Ona je upozorila i na komunalne probleme u gradu i navela da je lokalni parlament danas trebalo da raspravlja i o stečaju u kompaniji Vektra Boka.

“Pitamo se da li je DPS napokon spreman da pusti niz vodu svog partijskog vojnika koji je sa katastrofalnom privatizacijom uništio najznačajnije hotele i turizam u gradu. Ono što posebno zabrinjava je potpuna neodgovornost prema zaposlenima u HTP Boka”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da radnicima Boke nijesu isplaćene četiri plate, 24 naknade za prevoz, porezi i doprinosi nijesu pet godina.

“Vlada se pokazala nesposobna da ovo pitanje riješi sa svojim pulenima. Sada je vrijeme da se bar jednom Vlada Crne Gore pokaže kao odgovorna, poveže radnicima radni staž i omogući da se u saradnji sa sindikatom i lokalnom zajednicom nađe pravi način izgradnje hotela i upošljavanje radnika”, poručuje se u saopštenju.