Abazović: Demokratskim upravljanjem do stabilizacije

Abazović je na Konferenciji kazao da poboljšanja demokratskog upravljanja jesu od ključnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, ne samo na putu ka Evropskoj uniji, već i u pogledu stabilizacije regiona i podsticanja ekonomskog razvoja
12 komentar(a)
Građanski pokret, URA, Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Građanski pokret, URA, Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2015. 11:24h

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Dritan Abazović učestovovao je danas na Konferenciji "Demokratsko upravljanje i reforma javne uprave na Zapadnom Balkanu" u Beogradu, koja je organizovana od strane Aspen instituta Njemačke i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Fokus Konferencije je stavljen na pitanja koja se bave aktuelnim prioritetima u politici: ključni izazovi sa kojima se suočavaju vlada, opozicija i civilni sektor, najhitnije reformske potrebe, kako stanje javne uprave utiče na demokratsko upravljanje i brojni drugi problemi sa kojima se suočavaju države na Zapadnom Balkanu.

Abazović je na Konferenciji kazao da poboljšanja demokratskog upravljanja jesu od ključnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, ne samo na putu ka Evropskoj uniji, već i u pogledu stabilizacije regiona i podsticanja ekonomskog razvoja.

“Građani očekuju da njihove Vlade budu transparentne i dostupne, kao i da obezbjeđuju efikasnu javnu upravu kako bi cijeli sistem mogao da funkcioniše, i ka tome treba težiti”, ocijenio je Abazović.

Konferenciji su pored ostalih prisustvovali i ministar spoljnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, zamjenica Premijera i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije dr Zorana Mihajlović, šef Delegacije EU u Srbiji, Majkl Devenport, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl D. Kirbi, ambasador SR Njemačke u Republici Srbiji, Hajnc Vilhelm.

Organizator konferencije Aspen institut Njemačke je međunarodna organizacija koja kroz ovakve projekte podstiče dijalog lidera Zapadnog Balkana kako bi pronašli zajednička rešenja za izazove našeg vremena.

Bonus video: