Ražnatović: Vlada mora preuzeti odgovornost za primjenu izbornog zakonodavstva

Politički direktor Pozitivne, Aleksandar Ražnatović, rekao je da bez pune primjene izbornog zakonodavstva nema fer niti demokratskih izbora
1 komentar(a)
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 13.06.2015. 13:19h

Vlada mora konačno preuzeti odgovornost i obezbijediti preduslove za primjenu izbornog zakonodavstva, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Iz dijela opozicije ranije je saopšteno da Vlada ne poštuje izborno zakonodavstvo, i da bi opozicija morala da nađe odgovor na to, što ne isključuje ni mogućnost bojkota parlamenta.

Politički direktor Pozitivne, Aleksandar Ražnatović, rekao je da bez pune primjene izbornog zakonodavstva nema fer niti demokratskih izbora.

„Demokratija podrazumjeva slobodno izraženu volju građana na izborima, pa je zato neophodna puna primjena izbornog zakonodavstva“, kazao je Ražnatović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u suprotnom će vlast će i dalje zloupotrebljavati državne resurse.

„Vlada konačno mora da preuzme odgovornost i pokaže punu spremnost kako bi se obezbjedili preduslovi za primjenu izbornog zakonodavstva“, naglasio je Ražnatović.

To, kako je naveo, podrazumijeva primjenu elektronske identifikacije birača „i svega onog oko čega smo se dogovorili povodom zakona o izboru odbornika i poslanika, o biračkom spisku i o finansiranju političkih partija“.

„Iz tog razloga neophodno je do kraja zaokružiti priču o zakonima o izboru odbornika i poslanika i o biračkim spiskovima, jer jedino tada možemo razgovarati o raspisivanju izbora“, zaključio je Ražnatović.

Bonus video: