Vajtsajd: Godina velikih mogućnosti za Crnu Goru

Prema njegovim riječima, Crna Gora je dosta napredovala na putu ka punopravnom članstvu, ali je, kako je objasnio, na ministrima da odluče o pozivu
2 komentar(a)
Ted Vajtsajd, Foto: Gov.me
Ted Vajtsajd, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.06.2015. 11:00h

Crna Gora ove godine pokazuje svijetu i saveznicima da se modernisala i približila članstvu u NATO-u, ocijenio je zamjenik generalnog sekretara Alijanse za javnu diplomatiju, Ted Vajtsajd, dodajući da je 2015. godina velikih mogućnosti za državu.

On je, na konferenciji o društvenim mrežama, koju je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i NATO Odjeljenje za javnu diplomatiju, uz podršku Vladinog Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, podsjetio da će o pozivu Crnoj Gori odlučiti ministri vanjskih poslova država članica.

„Ovo je godina ogromne tranzicije i mogućnosti za Crnu Goru, to je godina kada Crna Gora pokazuje svijetu i saveznicima da se promijenila, modernisala i reformisala, kao i da približila članstvu u NATO-u“, rekao je Vajtsajd.

On je novinarima, na marginama konferencije, kazao da smatra da je Crna Gora napredovala.

„Proces odlučivanja o članstvu Crne Gore je poznat. To je odluka koju donose ministri vanjskih poslova država članica u decembru. Nije na meni da to komentarišem, biće 28 različitih stavova“, kazao je Vajtsajd.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je dosta napredovala na putu ka punopravnom članstvu, ali je, kako je objasnio, na ministrima da odluče o pozivu na sastanku u decembru.

Vajtsajd, je za sajt natomontenegro.me izrazio veliko zadovoljstvo svojim boravkom u Crnoj Gori i kako je rekao situacijom koju je zaatekao:

''Konferencija u Budvi je bila izvanredna i kao što sam tamo rekao od velikog je značaja za region održavanje 2BS Foruma u Crnoj Gori, jer je to okupljanje pokazatelj energije i liderstva koje Crna Gora ima u regionu'', kazao je Vajtsajd za natomontnengro.me. On je kazao da je veliko zadovoljstvo i čast bilo na konferenciji imati predsjednika i premijera Crne Gore, kao i ministarku odbrane i ostale nadležne za sigurnost.

''Mislim da je to bio jedan od najboljih seminara na kojima sam ja učestvovao već neko duže vrijeme, a i samo učestvovanje generala Džona Alena takođe ovoj konferenciji daje dodatni značaj. Pored toga sam imao privilegiju da se sretnem sa većim brojem političara iz Crne Gore i na taj način se bolje upoznam sa cijelom situacijom u vašoj zemlji i izazovim na vašem putu ka evroatlanskim integracijama'', kazao je Vajtsajd.

Bonus video: