Andrija Lompar podnio ostavku

"S obzirom na činjenicu da sam u pretkongresnim aktivnostima, posebno u pogledu izbora predsjednika SDP-a, zastupao stavove koji se razlikuju od stavova većine članova OO, podnosim ostavku na mjesto predsjednika OO i člana OO“
71 pregleda 41 komentar(a)
Andrija Lompar, Vujica Lazović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Andrija Lompar, Vujica Lazović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.06.2015. 05:27h

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Kotor i član Glavnog odbora dr Andrija Lompar podnio je juče ostavku na mjesto predsjednika tog odbora.

Lompar je u Kotoru bio jedan od rijetkih pristalica struje koju predvode Vujica Lazović i Ivan Brajović, a koja je prekjuče poražena na stranačkom kongresu koji je ponovno za predsjednika socijaldemokrata izabrao Ranka Krivokapića.

"S obzirom na činjenicu da sam u pretkongresnim aktivnostima, posebno u pogledu izbora predsjednika SDP-a, zastupao stavove koji se razlikuju od stavova većine članova OO, podnosim ostavku na mjesto predsjednika OO i člana OO“, stoji u pisanoj ostavci, koju je Lompar juče dostavio sekretaru OO SDP Kotor Branku Nedoviću.

Lompar je naveo da mu je „bila čast što je bio na čelu OO“ čijim je članovima zahvalio na saradnji.

"Opštinskom odboru i novom rukovodstvu želim uspješan rad i biću spreman da u svim budućim aktivnostima OO SDP, kao član pružim svoj puni doprinos,“ stoji u Lomparevom dopisu Nedoviću u koji su "Vijesti“ imale uvid.

Nekadašnji ministar pomorstva i saobraćaja nakon odlaska iz Vlade 2012. angažovan je kao profesor na državnom Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, istoimenom privatnom fakultetu u Baru i privatnom Fakultetu za mediteranske poslovne studije u Tivtu.

Doktor brodogradnje odnedavno je na dobro plaćenoj savjetničkoj poziciji u SMATSA-i - Kontroli letjenja Srbije i Crne Gore - državnoj firmi koju kontrolišu Vlade u Beogradu i Podgorici. Član je i UO JP „Morsko dobro“ iz Budve.

Bonus video: