Medojević: Stranke koje nijesu u vlasti da se odrede jesu li za proteste

"Ovo je borba za promjenu bolesnog sistema koji uništava naše resurse, krši ljudska prava, razara tradicionalni sistem vrijednosti, pljačka državu i uvodi je u dužničku krizu i bankrot", rekao je Medojević
64 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2015. 09:56h

U mjestu Pažići kod Danilovgrada nastavljena je kampanja za proteste koju na terenu sprovodi Demokratski Front.

U direktnoj komunikaciji sa aktivistima i simpatizerima, predsjednik Pokreta za Promjene i funkcioner Demokratskog Fronta Nebojša Medojević je rekao da se Milo Đukanović ne može pobijediti "u krađi već se za slobodne i fer izbore moramo izboriti na jedinoj demokratskoj instituciji koju on ne kontroliše, a to je ulica".

"Ovo je borba za promjenu bolesnog sistema koji uništava naše resurse, krši ljudska prava, razara tradicionalni sistem vrijednosti, pljačka državu i uvodi je u dužničku krizu i bankrot", rekao je Medojević.

On je dodao da se aktuelna vlast može zaustaviti samo opštim buntom naroda, te da je DF spreman da organizuje proteste i da stane na čelo.

"U organizacioni odbor su dobrodošle sve opozicione stranke, sindikati, NVO koje su za proteste i otpor mafijaškom režimu i imaju jasan stav po tom pitanju. Pozitivna se izjasnila da je protiv, a neke druge, tzv. opozicione partije još uvijek nemaju svoj stav pa ne znamo da li su za proteste ili izlazak na unaprijed pokradene izbore", zaključio je Medojević

Jedan od osnivača i utemeljivača Pokreta za promjene u Danilovgradu, Čedo Đurović je poručio da je spreman da provede tri dana i dvije noći ispred Skupštine, te da mu je potreban samo dan da se malo sredi i presvuče, i da opet nastavi borbu za svoje potomke koliko god bude trebalo.

"Za živu glavu ne bih propustio istoriju koju će pisati DF i narod okupljen ispred Skupštine", poručio je Đurović.

Terenska kampanja za pripremu protesta, kako je najavljeno iz Pokreta za promjene, biće nastavljena i u narednom periodu.

Bonus video: