SNP Ulcinj: Na djelu politička kriza i paraliza institucija grada

"Kada su dolazili na vlast molili su Ulcinjane da budu strpljivi, jer će "teći med i mlijeko". Obećali su mnogo i svašta, a nijesu ispunili ništa. Mandat su započeli kukanjem na prethodnike za "promašene projekte", dugove i lopovluk, a u isto vrijeme kupovali automobile, zaposlili 100 partijskih "poslušnika" i sve vrijeme kukaju na krizu i na ljude koji su vodili grad prije njih"
3 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 25.05.2015. 10:49h

Koalicija na vlasti u Ulcinju nije u stanju da vodi opštinu ka prosperitetu i napretku, na djelu je potpuna politička kriza i paraliza institucija, a građani sve više osjećaju posljedice te pogubne politike, ocijenjeno je iz OO SNP Ulcinj.

Kako navode u saopštenju jedini pokretački motiv čelnicima vladajuće koalicije u Ulcinju je "lični interes", a razlog bavljenja politikom je "njena zloupotreba u cilju razvoja privatnog biznisa". Funkcije u opštini "zanimaju ih tek toliko da ih iskoriste za poslovne pogodnosti koje ne bi imali da nijesu na njima".

"Vlast pod njima je rasipnička, nestručna, promašenih prioriteta, otuđena, bez smisla za stvarne probleme i izazove trenutka. Nažalost, od samog početka krenuli su u pogrešnom smjeru i odveli nas u slijepu ulicu, koja vodi do jednog ogromnog ponora u koji smo gurnuti i u kojem se koprcamo sve vrijeme njihove vladavine".

Iz SNP Ulcinj dodaju da su čelnici koalicije na vlasti interese građana Ulcinja podredili interesima pojedinaca i grupacija unutar vlastitih stranaka, ne birajući sredstva ni načine da Opštinu "učine što nerazvijenijom", a građane "iscrpe do iznemoglosti bijedom i siromaštvom".

"Kada su dolazili na vlast molili su Ulcinjane da budu strpljivi, jer će "teći med i mlijeko". Obećali su mnogo i svašta, a nijesu ispunili ništa. Mandat su započeli kukanjem na prethodnike za "promašene projekte", dugove i lopovluk, a u isto vrijeme kupovali automobile, zaposlili 100 partijskih "poslušnika" i sve vrijeme kukaju na krizu i na ljude koji su vodili grad prije njih. Lične kalkulacije su stavili u prvi plan i nametnuli nove nikad viđene modele političkog djelovanja. U svojoj bahatosti troše i vrijeme i novac građana Ulcinja. Bezbrižni i pored toga što za svog mandata nijesu ništa uradili i što nemaju nijednu ideju i cilj".

Iz SNP Ulcinj ocjenjuju da su rezultati politike lokalne vlasti toliko porazni da se slični primjeri ne mogu naći nadaleko.

"Teško je privući strane investitore i ulagače i vratiti povjerenje ljudi koji bi trebali da ulože u naš grad, nakon što je svima postalo jasno da je ova vlast tu kako bi zadovoljila svoje lične interese i da ona svojom bezidejnom politikom vodi najprosperitetniji grad u Crnoj Gori stranputicom. Tajni dogovori, postizborne kombinacije, do krajnosti su kompromitovali one koji su na čelu grada. Ovako se ne može dalje. Ulcinj sve više tone i propada".

Iz SNP Ulcinj smatraju da što prije treba smijeniti "nesposobnu i nazadnu vlast".

Bonus video: