SNP Danilovgrad: Novcu iz IPA fonda naći pravo mjesto

„Da li se ikada iko u opštinskom rukovodstvu u Danilovgradu zapitao kako je mladima u gradu bez mjesta za njihovo okupljanje, bez igrališta za djecu, sa jednom srednjom školom i sa samo dugo najavljivanim dnevnim centrom za djecu sa smetnjama u razvoju i da ne nabrajamo dalje“, rekla je Rešetar
143 pregleda 3 komentar(a)
Ivana Rešetar, Foto: SNP
Ivana Rešetar, Foto: SNP
Ažurirano: 17.05.2015. 18:11h

Novcu koji je na raspolaganju opštini Danilovgrad iz IPA fonda treba naći pravo mjesto, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Odbornica SNP u Skupštini Opštine Danilovgrad, Ivana Rešetar, kazala je da su ovih dana putem medija informisani da je opština Danilovgrad povukla najviše novca od IPA fondova od svih crnogorskih opština, po nekim informacijama čak devet miliona eura.

„Da li se ikada iko u opštinskom rukovodstvu u Danilovgradu zapitao kako je mladima u gradu bez mjesta za njihovo okupljanje, bez igrališta za djecu, sa jednom srednjom školom i sa samo dugo najavljivanim dnevnim centrom za djecu sa smetnjama u razvoju i da ne nabrajamo dalje“, rekla je Rešetar.

Takva pitanja je, kako su rekli iz SNP-a, glupo postavljati ako se zna da im je godišnji budžet 2-3 miliona. „Ali kad čusmo da smo tako vični da dobijemo sredstva iz fondova onda se postavlja niz pitanja“.

Iz SNP-a su pitali opštinsko rukovodstvo Danilovgrada da li misle da je doprinos u vidu stipendija najboljim studentima dovoljno iskazivanje brige o mladima za jednu opštinu, jer SNP takođe izdvaja novac za stipendije kroz fondaciju „Momčilo Vučetić“.

„Ako je opština Danilovgrad uspjela da kroz IPA projekat obezbijedi vozila za prevoz komunalnog otpada, da li je makar razmatrana ideja da se iz istih ili sličnih fondova obezbijede autobusi za prevoz srednjoškolaca koji pohađaju školu u Podgorici“, rekla je Rešetar.

U SNP-u ih je, kako je saopšteno, obradovala , informacija da je u planu izgradnja velikog parka u mjestu Grbe, ali ipak, dodaju, stoji činjenica da u samom gradu takvo nešto ne postoji, a nijesu ni u najavi slični planovi.

„O dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju da i ne govorimo, to je već toliko puta ispričana priča. Propustiti priliku da se takav objekat, kakav postoji u većini opština u Crnoj Gori, izgradi uz potpuno zaokruženu finansijsku konstrukciju to može samo potpuno nesposobna vlast kakva je vlast DPS-a“, rekli su iz SNP-a.

Rešetar se, kako je rekla, nada da će inicijativa za formiranje Sekretarijata za mlade, koju će njihov odbornički klub uskoro pokrenuti, imati podršku u Skupštini Opštine Danilovgrad.

„I da to neće biti samo dodatni organ za zapošljavanje partijski podobnih vec organ koji ce unaprijediti evidentni polozaj mladih u našem gradu. Dakle, kad smo vec sposobni da povučemo sredstva IPA da im nađemo pravo mjesto“, zaključila je Rešetar.

Bonus video: