Marković razgovarao sa čelnicima UN-a: Na nas možete računati

Kako je saopšteno iz Vlade, najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija su zahvalili Markoviću na podršci reformama UN, a posebno na konstruktivnoj i stabilizirajućoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana
64 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković UN, Foto: Gov.me
Duško Marković UN, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.09.2018. 11:45h

Crna Gora je mala zemlja, ali država sa vizijom. U Crnoj Gori imate iskrenog partnera za reforme koje ste započeli. Na nas, stoga, možete računati, rekao je premijer Duško Marković na sastancima sa najvišim zvaničnicima Ujedinjenih nacija.

Marković se na kraju 73. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastao sa generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterešom i predsjednicom Generalne skupštine Marijom Fernandom Espinozom Garsez.

Ponovivši snažnu posvećenost Crne Gore poštovanju temeljnih principa i snaženju uloge Ujedinjenih nacija kao jedine paltforme na kojoj je moguće odbraniti zajedničke vrijednosti, Marković je istakao da je Crna Gora utemeljena na principima na kojima počivaju Ujedinjene nacije.

Kako je saopšteno iz Vlade, najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija su zahvalili Markoviću na podršci reformama UN, a posebno na konstruktivnoj i stabilizirajućoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana.

"Marković je ocijenio na sastancima da je saradnja naše zemlje i cijelog sistema UN u proteklom razdoblju, a pogotovo od obnove crnogorske nezavisnosti, bila dragocjena za Crnu Goru, pogotovo za procese snaženja naših institucija i kapaciteta", saopšteno je iz Vlade.

Sastancima su, kako se dodaje, prisustvovali ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i šefica Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić.

Galerija

Bonus video: