Podgorica: Stijepović se sastao sa predstavnicima ALDA-e

Stijepović je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, na sjednici Upravnog odbora ALDA-e čestitao dva važna istorijska događaja - Dan borbe protiv fašizma i Dan Evrope
2 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, ALDA, Foto: Podgorica.me
Slavoljub Stijepović, ALDA, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 08.05.2015. 17:52h

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, sastao se danas sa predstavnicima Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA), povodom obilježavanja petnaestogodišnice rada tog međunarodnog udruženja.

Stijepović je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, na sjednici Upravnog odbora ALDA-e čestitao dva važna istorijska događaja - Dan borbe protiv fašizma i Dan Evrope.

On je istakao da misija, ciljevi i evropska privrženost ujednačenom razvoju gradova na kojima ALDA već deceniju i po istrajava, doprinose značaju tih datuma.

Izbor Podgorice kao domaćina skupa, kako je kazao Stijepović, upućuje na jasan signal u nastojanjima Crne Gore i Glavnog grada na putu ka Evropskoj uniji (EU).

"On je ocijenio da je Podgorici pripala velika čast da povodom obilježavanja jubileja Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju bude domaćin godišnjeg zasijedanja ALDA-e i konstatovao da je to svakako dobra prilika da Glavni grad uspostavi i razvije partnerske odnose sa lokalnim upravama koje su članice ALDE-e", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: