Herceg Novi: Odbornici o privatizacionom ugovoru za Bolnicu Meljine

Usvajanjem dokumenata biće obezbjeđeni svi neophodni preduslovi za izradu prostornog urbanističkog plana
2 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.04.2015. 14:44h

Status privatizacionog ugovora za Bolnicu u Meljinama jedina je preostala tačka dnevnog reda nastavka 5. redovne sjednice SO koja je zakazana za utorak.

Na dnevnom redu 6. sjednice, koja će biti održana nakon završetka 5. sjednice, naći će se pet tačaka.

Skupština treba da donese rješenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora DOO “Komunalno stambeno” i rješenje o davanju saglasnosti na Odluku predsjednika opštine od 23. aprila o imenovanju vršioca dužnosti direktora DOO “Vodovod i kanalizacija”.

Odbornici će po hitnom postupku razmatrati i Izvještaj o stanju uređenja prostora za 2014. godinu i Predlog Programa uređenja prostora Opštine Herceg-Novi za 2015. godinu. Usvajanjem ovih dokumenata biće obezbjeđeni svi neophodni preduslovi za izradu prostornog urbanističkog plana. Peta tačka dnevnog reda su obornička pitanja.

"Šesta sjednica je zakazana po hitnom postupku jer je turistička sezona na pragu i neophodno je da javna preduzeća funkcionišu u punom kapacitetu",rekao je predsjenik Skupštine Opštine Andrija Radman.

“ Prioritet smo dali „Vodovodu“. Predsjednik opštine je shodno Zakonu i Statutu donio Odluku o imenovanju vršioca dužnosti direktora „Vodovoda“ jer već od danas moramo da uđemo u proceduru dobijanja kredita za izmirenje duga Vodovoda za struju i do 30. aprila i izvršimo uplatu Elektroprivredi kako ne bismo ostali bez urednog vodosnabdijevanja početkom maja.

"Smatramo takođe da je i „Komunalno-stambeno“ jedno od ključnih preduzeća za ralizaciju priprema turističke sezone. Želimo da pripreme budu urađene na najkvalitetniji način. Opredjelili smo se da za vršioce dužnosti imenujemo ljude iz ovih preduzeća jer znaju kako funkcionišu ta preuzeća i upućena su u svu problematiku. To ne znači da će oni ostati na tim dužnostima. Kad prođe turistička sezona biće raspisani javni oglasi za sva društva čiji je opština osnivač i u redovnoj proceduri će biti izabrani direktori. Da smo to uradili sada imali bismo probleme i bojim se da bismo doveli u pitanje funkcionisanje ovih preduzeća tokom sezone", ocjenio je predjsenik SO Andrija Radman.

Za vršioca dužnosti direktora DOO "Vodovod i kanalizacija" je imenovana Jelena Đaković, a za vršioca dužnosti direktora „Komunalno-stambeno“ biće imenovan Branko Božović.

Bonus video: