Crna Gora posvećena usvajanju vrijednosti na kojima se temelje EU i NATO

Đukanović i Usupašvili istakli su značaj politike otvorenih vrata EU i NATO, i naglasili da napredak bilo koje države u integraciji treba da zavisi od individualnih rezultata
0 komentar(a)
Milo Đukanović i David Usupašvili, Foto: Gov.me
Milo Đukanović i David Usupašvili, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.04.2015. 13:02h

Crna Gora i Gruzija posvećene su usvajanju vrijednosti na kojima se temelji Evropska unija (EU) i NATO, i spremne da razmjenjuju iskustava na tom planu, saglasili su se crnogorski premijer Milo Đukanović i predsjednik gruzijskog parlamenta David Usupašvili.

Iz Vlade je saopšteno da su Đukanović i Usupašvili konstatovali da je posjeta šefa parlamenta Gruzije prilika za produbljivanje političkog dijaloga između dvije države i jačanje bilateralne saradnje.

“Istaknuto je da su Crna Gora i Gruzija veoma posvećene usvajanju vrijednosti na kojima se temelji EU i NATO, uz izraženu spremnost da razmjenjuju iskustava na tom planu”, navodi se u saopštenju.

Đukanović i Usupašvili istakli su značaj politike otvorenih vrata EU i NATO, i naglasili da napredak bilo koje države u integraciji treba da zavisi od individualnih rezultata.

“Sagovornici su podsjetili na tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država, koje predstavlja čvrstu osnovu za jačanje veza i bolje razumijevanje danas, kao i ostvarenje zajedničkih strateških ciljeva u bliskoj budućnosti”, kaže se u saopštenju.

Đukanović i Usupašvili izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog multietničkog i multivjerskog sklada koji njeguju dvije države,i razmijenili mišljenja o mogućnostima saradnje na multilateralnom planu.

“Pozdravljeni su dosadašnji napori za jačanje ekonomske saradnje, i istaknuta važnost kompletiranja ugovorne baze za razvoj bilateralnih odnosa Podgorice i Tbilisija”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: