Suđenje aktivistima DPS-a odloženo za 26. maj

Filipvić je obavjestio sud da zbog operacije kuka nije u mogućnosti da prisustvuje pretresu, zatraživši od sutkinje Ljiljane Popović da naredno zakaže za prvu polovinu juna
3 komentar(a)
suđenje, sudija, Foto: Shutterstock
suđenje, sudija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2015. 18:53h

Suđenje aktivistima DPS-a, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju prilikom dodjele jednokratne novčane pomoći uoči parlamentarnih izbora, održanih u oktobru 2012, odloženo je za 26. maj na zahtjev advokata optuženih Milana Filipovića.

Filipović je obavjestio sud da zbog operacije kuka nije u mogućnosti da prisustvuje pretresu , zatraživši od sutkinje Ljiljane Popović da naredno zakaže za prvu polovinu juna.

Popović nije udovoljila zahtjevu advokata, pa je novo ročište zakazala za 26. maj. Ona je upozorila optužene da angažuju novog advokata, ukoliko Filipović, ne bude mogao da prisustvuje suđenju, jer novog odlaganja neće biti s obzirom da su oni na predhodnim ročištima iznijeli svoju odbranu.

Sud je trebao da sasluša svjedoke Ermina Nuhanovića, Joku Đačić i Branku Danilović.

Nuhanović, službenik Centra za socijalni rad i doskorašnji direktor Centra Juso Ajanović u istom predmetu, zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom rasposjele jednokratne novčane pomoći pravosnažno su osuđeni na šest mjeseci zatvora

Bonus video: