Medenicu mijenja Marta Šćepanović ili Zoran Vlahović

“Šćepanović bi unijela novu energiju i kako mnogi u našoj partiji smatraju predano radila na tome da se DPS vrati na pozicije na kojima je bio u Kolašinu"
348 pregleda 8 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2015. 17:55h

U Opštinskom odboru DPS-a u Kolašinu najvjerovatnije će doći do smjene u vrhu jer, kako su kazali izvori “Vijesti”, aktuelni šef stranke Srećko Medenica mora biti “kažnjen” zbog loših rezultata na prošlogodišnjim lokalnim izborima na kojima je DPS izgubio vlast.

Najviše šansi da u narednom periodu vodi kolašinski DPS, prema nezvaničnim informacijama, ima poslanica te partije Marta Šćepanović.

“Šćepanović bi unijela novu energiju i kako mnogi u našoj partiji smatraju predano radila na tome da se DPS vrati na pozicije na kojima je bio u Kolašinu. Nezadovoljstvo onim što su uradili Medenica i njegovi najbliži saradnici je očigledno, a oštre kritike su stizale i iz centrale partije. Za mnoge članove i simpatizere DPS je jasan pokazatelj i to što predsjednik Milo Đukanović prilikom dva, tri privatna boravka u Kolašinu minulih mjeseci nikad nije bio u društvu sa Medenicom ili nekim od ljudi koji su imali glavnu riječ u odboru”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Jedan od ozbiljnijih kandidata za predsjednika OO, kazao je on, je i Zoran Vlahović, predsjednik OIK i bivši glavni administrator. Vlahović je , kako kaže izvor “Vijesti”, predstavnik “stare garde državotvornog DPS”, a oni koji ga podržavaju očekuju da u partiju uvede disciplinu i oštrije kritikuje političke neistomišljenike. Vlahović je javnosti poznat jer je, kao predsjednik OIK-a, opstruirao proglašenje poraza DPS u Kolašinu.

Među kandidatima za novog šefa OO su i Milosav Bato Bulatović, koji je bio Medeničin protivkandidat prilikom prethodnog izbora za šefa odbora, a ambiciju za tu funkciju ima i aktuelni sekretar OO Saša Jeknić. Izborna konvencija DPS Kolašin održaće se 17. aprila. Nakon toga biće predloženi i kandidati za predsjednika i poslati na saglasnost Predsjedništvu partije.

Smjene u Beranama, Rožajama...

Demokratska partija planira da promijeni značajan broj predsjednika opštinskih odbora, kazao je izvor iz vrha DPS-a.

U nekim opštinama to će biti zbog izbornih rezulata koji su ispod očekivanja u vrhu te partije, u nekim zbog potrebe kadrovske obnove, a dio je samo tehničke prirode, kao što je slučaj u Tivtu gdje je Ivan Novosel šef Odbora i predsjednik Opštine.

Tako su promjene, osim u vrhu DSP Kolašin, izvjesne u Beranama, Plavu i Rožajama i Kotoru, kazao je izvor “Vjesti”.

On je dodao da su moguće promjene u vrhu DPS-a Budve, Bara, Ulcinja, Danilovgrada i Podgorice.

Nije isključio mogućnost da dođe do smjene na mjestu predsjednika opštinskih odbora u još nekim opštinama, iako su ne manje vjerovatne.

Bonus video: