LP Bar: Sumnjamo da je policija prekoračila ovlašćenja prema građanima

"Država koja je članica NATO saveza i pred vratima EU, ne smije sebi da dopusti da se ponaša na takav način prema građanima, ma kakvi bili njihovi stavovi"
1212 pregleda 2 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) na osnovu javno dostupnog video materijala osnovano sumnja da je policija prekoračila svoja ovlašćenja u postupanju prema građanima Bara koji su demonstrirali protiv izgradnje vrtića, što je nedopustivo, neprofesionalno i nedemokratski, saopšteno je danas iz barskog odbora te partije.

Policija je i jutros privodila aktiviste, koji su pokušavali da spriječe ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru. Jedan aktivista je priveden nakon što je, revoltiran intervencijom policije uzviknuo "bravo kreteni". Jedna žena prebačena je u Hitnu pomoć, jer joj je pozlilo tokom intervencije policije.

"Država koja je članica NATO saveza i pred vratima EU, ne smije sebi da dopusti da se ponaša na takav način prema građanima, ma kakvi bili njihovi stavovi. Mora se utvrditi ko je odgovorno lice za takvo ponašanje prema građanima i moraju se utvrditi zakonske sankcije za takav odnos", navodi se u saopštenju barskih liberala.

Opštinski odbor Liberalne partije Bar je u saopštenju dodao da su uvijek snažno na strani napretka, investicija i boljeg životnog standarda.

"Ali nijedan projekat ne može biti urgentniji od mirnog života ljudi i sklada među sugrađanima. Potreban nam je dijalog, razum i razumijevanja potreba javnog interesa i potreba đece Bara ali i onih koji misle drugačije. Vjerujemo da je moguće naći zajednički jezik uz dobru volju obije strane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: