Produbiti ekonomsku saradnju Crne Gore i Njemačke

Sagovornici su, kako se navodi, razmijenili mišljenje o spornim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, koja se moraju riješiti u cilju boljeg pregovaranja Crne Gore u poglavlju 27 sa Evropskom unijom
0 komentar(a)
Gudrun Elizabet Štajnaker, Srđan Milić, Foto: SNP
Gudrun Elizabet Štajnaker, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 24.03.2015. 17:00h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić tokom razgovora sa ambasadorkom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker naglasio da postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje Njemačke i Crne Gore u mnogim oblastima, imajući u vidu dobre i sadržajne bilateralne odnose dvije zemlje.

"Zajednički nam je interes da se takva saradnja unaprijedi i konstantno razvija u cilju jačanja administrativnih i ekspertskih kapaciteta Crne Gore u oblasti vladavine prava i funkcionisanja pravosudnih organa", rekao je Milić.

On je, kako se navodi u saopštenju SNP, naveo da je podrška i institucionalna saradnja Crne Gore sa Njemačkom od važnosti su za ukupan progres, ali i za stabilnost ukupnog regiona.

"Od izuzetnog je značaja jačanje ukupne sigurnosti i bezbjednosti u Evropi", rekao je Milić.

Sagovornici su, kako se navodi, razmijenili mišljenje o spornim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, koja se moraju riješiti u cilju boljeg pregovaranja Crne Gore u poglavlju 27 sa Evropskom unijom, ali i privlačenja većeg broja turista tokom cijele godine.

"Od ključne važnosti za Crnu Goru je i rješavanje pitanja odlaganja čvrstog otpada i deponija", saglasili su se sagovornici.

Bonus video: