Medojević: Projekat autoputa već skuplji 164 miliona eura

On je upozrio i da međusobni obračuni unutar političko-kriminalne strukture mogu trajati godinama, dok su bankrot javnih finansija, kašnjenje plata i penzija, eksplozija stranog duga, odliv novca iz zemlje, bujanje šverca i sive keonomije, porast represije države prema malom i srednjem biznisu, zelenaške kamate, povećanje poreza, rast siromaštva, očaj, bijeda i nasilje realna budućnost
73 pregleda 84 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.03.2015. 12:07h

Crnogorski građani treba da znaju da je projekat gradnje autoputa Bar-Boljare, u koju će se ugraditi vrhovi vladajuće koalicije i njihovi građevinski tajkuni, već skuplji 164 miliona eura, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

„Na dan potpisivanja kredita sa kineskom Exim bankom kredit za autoput od 944 miliona dolara vrijedio je 743 miliona eura, dok je danas 164 miliona skuplji i iznosi 907 miliona“, kazao je Medojević u saopštenju.

On je dodao da taj skandalozni, korupcionaški i veleizdajnički projekat vlasti, zaslužuje da narod, predvođen opozicijom, masovno izađe na ulice i traži ostavke.

Građani, prema njegovim riječima, moraju da shvate da režim „nema morala i odgovornosti“, kao i da je odavno prešao granice i da ulazi u fazu nekontrolisanog uništavanja i to malo preostalih resursa.

„Svjesni da im se primiče kraj, kao i svaki okupator svjestan odlaska, panično postavljaju ekslozivne naprave ispod svakog preostalog parčeta imovine ove opljačkane države. Zato ih moramo smjeniti prije nego što aktiviraju detonatore i dignu u vazduh i poslednju šansu za oporavak države i naroda“, poručio je Medojević.

On je upozrio i da međusobni obračuni unutar političko-kriminalne strukture mogu trajati godinama, dok su bankrot javnih finansija, kašnjenje plata i penzija, eksplozija stranog duga, odliv novca iz zemlje, bujanje šverca i sive keonomije, porast represije države prema malom i srednjem biznisu, zelenaške kamate, povećanje poreza, rast siromaštva, očaj, bijeda i nasilje realna budućnost.

„Kada sam u Skupštini javno upozoravao da je prihvatanje kineskog kredita opasno za budžet i stabilnost javnih finansija, kao i da tako ugovoren posao nema ekonomsku, ni finansijsku isplativost, patriote iz Socijaldemokratske partije (SDP) su me optužili da sam član Zemunskog klana, protivnik razvoja i autoputa i da mrzim Crnu Goru“, saopštio je Medojević.

On je dodao da je očekivanje od predsjednika SDP-a, Ranka Krivokapića i njegove partije, da poslije 17 godina učestvovanja „u najvećem zločinu protiv naroda i države u modernoj istroji Crne Gore“, budu dio pormjena, uvijek je bila opasna zabluda.

„Za ovakav skandlaozni velezidajnički posao oko izgradnje prioritetne dionice autoputa od Smokovca do Mateševa, korupcionaška nagrada je i do 500 miliona eura i jasna nam je histerija zagovrnika iz Demokratske partije socijalista (DPS) i SDP“, naveo je Medojević.

On je kazao da je moguće pretpostaviti šta bi oni trebalo da dobiju, kao i da njihove korupcionaške profite i milione treba da plate buduće generacije.

„Zato PzP kaže da to neće moći”, poručio je Medojević.

Bonus video: