Ražnatović: NATO strateški spoljnopolitički cilj

5 komentar(a)
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 11.03.2015. 15:16h

Članstvo Crne Gore u NATO je državni interes i od pristupanja Alijansi ne smije se odustati. Proces pristupanja zavisi od svih nas, stoga je jako važno da svi subjekti u tom pravcu postave državni interes spred partijskog ili bilo kojeg drugog, saopštio je politički direktor Pozitivne Crne Gore Aleksandar Ražnatović.

Kako je dodao Pozitivna insistira na otvorenom i intenzivnom dijalogu sa građanima, kako bi se obezbjedila šira podrška i razumjela važnost ulaska u NATO.

"Ovo iz razloga što država Crna Gora ulazi u savez i teritorijalno i sa svim svojim stanovništvom. Takođe, ono što je ključno u ovom procesu jeste ozbiljna reforma bezbjednosnih službi. To znači da se bezbjednosne službe moraju osloboditi korumpiranih kadrova i raditi isključivo u interesu države i njenih građana, a ne pojedinaca iz vlasti. Vladajuća koalicija mora pokazati političku volju i spremnost u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, jer dobijanje pozivnice zavisiće od mjerljivih rezultata na polju vladavine prava", saopštio je Ražnatović.

Crnoj Gori su, prema njegovim riječima, potrebne korjenite reforme, prije svega, radi demokratizacije društva.

"A to znači uspostvljanja pravne sigurnosti kao preduslova za ekonomski razvoj države. Stoga, članstvo u NATO je strateški spoljno politički cilj za koji je potreban ozbiljan zajednički rad i ozbiljna politička volja svih subjekata u cilju ispunjenja zadatih obaveza", zaključio je Ražnatović.

Bonus video: