Pajović: Članstvo u NATO je državni interes

Pajović je na Cetinju naglasio potrebu veće solidarnosti sa slojevima društva koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. "Ne može država nekome biti majka, a nekome maćeha, a nekima ni jedno ni drugo"
16 komentar(a)
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 06.03.2015. 19:28h

Članstvo u NATO je državni interes Crne Gore, a od državnih interesa se nikada ne odustaje, kazao je na Cetinju lider Pozitivne Crne Gore Drako Pajović na sjednici Opštinskog odbora Pozitivne.

“Crna Gora ‎mora reformisati bezbjednosne službe i mora se istrajati na povećanju podrške građana atlanskim integracijama. To je ono što zavisi isključivo od nas i tim ciljevima se mora pristupiti ozbiljno, uvažavajući činjenicu da se radi o državnom interesu, a ne interesu bilo koje stranke ili pojedinca”, naglasio je Pajović.

Pajović je kazao da ne bi na ovaj ili onaj način tumačio izjavu predsjednika Francuske Fransoa Olanda, koji je kazao nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da Francuska smatra da Alijansa ne treba da se dalje širi u ovom trenutku.

“Uz dužno poštovanje razmišljanja naših evropskih prijatelja, iz Crne Gore se mora poslati jasna i nedvosmislena poruka da je članstvo u NATO državni interes, ali i garant trajnog mira i stabilnosti ‎u ovom dijelu Evrope”, rekao je.

On je napomenuo da je posljednje istraživanje javnog mnjenja pokazalo trend rasta podrške članstvu u NATO i prvi put postoji isti procenat onih koji podržavaju i onih koji ne podržavaju članstvo.

Pajović je siguran da je to refleksija znatno većeg angažovanja svih društvenih činilaca na ovu temu, što, prema njegovim riječima, samo po sebi govori da NATO integracije ne smiju biti partijska "svojina" već svojina države Crne Gore i svih njenih građana.

“Reforma bezbjednosnih službi, koje su u rukama vladajuće structure, su naša obaveza koja se mora ispuniti zbog nas samih. Tu nema mjesta bilo kakvom fingiranju reformi ili politikantskom pristupu u ovom procesu. Zluradost onih koji svaku vijest koja ima i najmanji prizvuk ‎negativnosti po državne interese Crne Gore, najbolje će demantovati vrijeme, kao i mnogo puta do sada. Ja ih pozivam da gledaju državne, a ne uskostranačke interese”, poručio je Pajović.

Pajović je na Cetinju naglasio potrebu veće solidarnosti sa slojevima društva koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. "Ne može država nekome biti majka, a nekome maćeha, a nekima ni jedno ni drugo".

“Mora se kriminalizovati nelegalno stečena imovina, pokrenuti borba protiv korupcije, posebno korupcije na visokom nivou, jer je to garant ozdravljenja društva i ekonomskog prosperiteta, koji se mjeri novim radnim mjestima i većim platama za građane, a ne povećanjem broja službenih automobila i uvećanjem bogatstva bogatih”, zaključio je Pajović.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Pozitivne Pero Borozan, koji je govorio o potrebi istrajnosti u stranačkom radu.

„Kad jednom 'preturiš' preko glave sve ono sto je preturila Pozitivna, poslije nema toga što može da te slomi“, istako je tom prilikom Borozan.

Bonus video: