Milić se zahvalio na japanskim donacijama

9 komentar(a)
Milić i Kuroki
Milić i Kuroki
Ažurirano: 05.03.2015. 11:13h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je u Podgorici sa Nj.E. Masafumi Kurokijem, ambasadorom Japana u Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovao i Akihito Teruuchi, prvi sekretar Ambasade i šef političko ekonomskog odjeljenja.

Kako je saopšteno iz SNP-a, sagovornici su izrazili uvjerenje da će se odlična saradnja Crne Gore i Japana nastaviti i u narednom periodu, a Milić se zahvalio japanskoj Vladi na velikom broju odobrenih i uručenih donacija kroz Program projekata za osnovne potrebe stanovništva.

"Milić je posebno istakao značaj japanske pomoći i donacija tokom 2013.i 2014.godine u oblastima zdravstva, kroz projekte opremanja bolnica u više crnogorskih gradova, medicinskom opremom i uređajima, zatim grantove u oblastima obrazovanja i unapređenja zaštite životne sredine, i naročito projekte koji se tiču ugroženih kategorija stanovništva i djece. Milić je pozdravio zalaganje i trud ambasadora Kurokija, kao i njegovih predhodnika i njegovih saradnika, jer ličnim angažovanjem i naporima Ambasador doprinosi razvoju prijateljskih odnosa Japana i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: