Vujanović: Ojačati ekonomsku saradnju sa Švedskom

On se danas sastao sa predsjednikom švedskog parlamenta, Urbanom Ahlinom, i iskazao poštovanje za podršku i pomoć te države evropskim integracijama Crne Gore
2 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.02.2015. 18:19h

Parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Švedske ubrzava se crnogorsko pristupanje Evropskoj uniji (EU), a i dalje postoji širok prostor za saradnju u ekonomiji, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović. On se danas sastao sa predsjednikom švedskog parlamenta, Urbanom Ahlinom, i iskazao poštovanje za podršku i pomoć te države evropskim integracijama Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Vujanović je istakao značaj parlamentarne saradnje dvije države, kojom se ubrzava i olakšava proces pristupanja Crne Gore EU. “Predsjednik je ocijenio da postoji širok prostor za saradnju u oblasti ekonomije i da bi trebalo ubrzati donošenje državnih ugovora koji bi postakli tu saradnju”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, dosadašnja iskustva švedskih kompanija u Crnoj Gori su najbolja preporuka toj saradnji, a dalje održavanje biznis foruma dobar način za povećanje investicionog ulaganja i ekonomskog partnerstva. “Ahlin se saglasio o značaju parlamentarne saradnje, iskazujući očekivanje da će se ona intezivirati”, dodaje se u saopštenju. On je ocijenio da postoji širok prostor za ekonomsku saradnju koju treba iskoristiti.

Bonus video: