Pajović: Krivokapić da optužbe na račun DPS procesuira nadležnima

Prema njegovim riječima, neophodno je procesuirati slučajeve korupcije na visokom nivou, kako bi se konačno stalo na kraj pronevjeri državnog novca
9 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 18.02.2015. 18:15h

Pozitivna Crna Gora pozvala je predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), Ranka Krivokapića, da optužbe na račun svog koalicionog partnera Demokratske partije socijalista, o korupciji, sumnjivim finansijskim transakcijama i privatizacijama, procesuira nadležnim organima.

Lider Pozitivne Darko Pajović podsjetio je da je Krivokapić nedavno javno kazao da je država u nekim privatizacijama oštećena za oko 800 miliona eura i pozvao ga da procesuiranjem nadležnim organima omogući da u pravom smislu zaživi vladavina prava koja je ključna za proces evroatlantskih integracija.

"S obzirom na to što tekuća godina predstavlja šansu za ulazak Crne Gore u NATO, kao jednog od najvažnijih državno političkih interesa, onda je odgovornost predsjednika SDP-a ujedno i predsjednika parlamenta veća, stoga je neophodno da dostavi informacije nadležnim institucijama koje će biti od koristi za pokretanje istrage", kazao je Pajović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, neophodno je procesuirati slučajeve korupcije na visokom nivou, kako bi se konačno stalo na kraj pronevjeri državnog novca.

Pajović je kazao da je izuzetno važno da građani Crne Gore, koji uredno plaćaju porez i izmiruju obaveze prema državi, znaju u čije je džepove otišao njihov novac kroz sumnjive privatizacije i finansijske transakcije.

"Pogotovo ako znamo da privatizacije u Crnoj Gori nijesu imale za cilj ekonomsku efikasnost, već preraspodjelu našeg novca u džepove pojedinaca po principu političke i partijske moći", dodao je on.

Pajović je rekao da znaju da je za to potrebna politička volja i politička hrabrost.

"Pa stoga pozivamo predsjednika parlamenta da procesuira javno iznijete optužbe kako bi Crna Gora konačno krenula u ozbiljan obračun sa korupcijom na visokom i organizovanim kriminalom koji su ključni za uspostavljanje pravne sigurnosti neophodne za integracioni proces", zaključio je on.

Bonus video: