Radunović podnijela ostavku na sve funkcije u SNP

Dodaje da su je navedeni i brojni drugi razlozi opredijelili da napusti SNP da slijedi ideju, viziju i politiku koju personifikuje Aleksa Bečić
309 pregleda 21 komentar(a)
Sonja Radunović
Sonja Radunović
Ažurirano: 17.02.2015. 11:53h

Predsjednica Ascijacije žena, članica Glavnog odbora i članica Odbora SNP Gavnog grada Podgorica Sonja Radunović podnijela je ostavku na sve funkcije u partiji.

"Način rukovođenja, djelovanja i organizovanja Partije kojoj sam svim srcem pripadala, od strane gospodina (Srđan) Milića, nije onakav kakav sam očekivala i ne odgovara političkom subjektu kakav je Socijalistička narodna partija Crne Gore. Predkongresne i postkongresne aktivnosti koje su se odvijale u SNP CG rukovođene od strane Milića i njegovih najbližih saradnika, nijesu bile demokratske, nijesu bile fer i nijesu bile u skladu sa već izgrađenim imidžom SNP, kao opozicionog političkog subjekta", navela je Radunović.

Kao razlog napuštanja partije ona je navela i to da brojne inicijative za kadrovskim osvježenjem na svim nivoima organizovanja, ne samo da nijesu prihvaćene, već da nijesu ni razmatrane, "ostavljajući utisak da se i dalje želi zadržati status quo, vjerovatno zbog privilegija koje takve pozicije sa sobom nose".

"Nejasne, neprecizne, sumnjive radnje i odluke, kao i nemušte izjave saopštavane u kontinuitetu nanosili su značajnu političku štetu SNP CG, koja se odrazila i na ostvarene izborne rezultate, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou. Mladi i žene u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore, u većini slučajeva, zbog pozicija na kojima su se nalazili, nijesu bili u prilici da odlučuju o značajnim političkim pitanjima, niti da značajnije utiču na kadrovsku politiku SNP CG", navodi se u saopštenju Radunović.

Dodaje da su je navedeni i brojni drugi razlozi opredijelili da napusti SNP da slijedi ideju, viziju i politiku koju personifikuje Aleksa Bečić.

"Kao novoizabrana odbornica u Skupštini Glavnog grada pridružiću se odbornicima koji su podržali Aleksu Bečića i u narednom periodu doprinijeti ideji da Skupština Glavnog grada bude dom svih građana, a ne samo predstavnički organ Glavnog grada, tim prije što sam na funkciju odbornice izabrana sa izborne liste Mladost. Mudrost. Hrabrost. – mr Aleksa Bečić, umjesto Alekse Bečića, koji je podnio ostavku na ovu funkciju, što me dodatno obavezuje da predstavjam građane i zastupam njihove interese, onako kako smo to u kampanji i obećali i onako kako namjeravamo i dalje činiti.

Bonus video: