Janković i Vujović potpredsjednici Opštine Herceg Novi

Za njih su glasala 22 odbornika Izbora i DPS, deset je bilo uzdržano: SNP, NOVA i PZP i SDP, a dva odbornika Novske liste bili su protiv
4 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.02.2015. 14:31h

Novi potpredsjednici Opštine Herceg Novi su dr Tamara Vujović (Izbor) i Dragan Janković (DPS). Odbornici lokalnog parlamenta su dali saglasnost na njihov izbor.

Za njih su glasala 22 odbornika Izbora i DPS, deset je bilo uzdržano: SNP, NOVA i PZP i SDP, a dva odbornika Novske liste bili su protiv.

Tamara Vujović

Opozicioni odbornici zamjerili su novoj vladajućoj koaliciji da je prekršila izborno obećanje da će samo predsjednik Opštine i SO biti političke funkcije, na što je odgovoreno da je riječ “o stručnom i racionalnom izboru”.

Oformljeno je sedam skupštinskih Odbora za statut i propise, budžet i finansije, turizam i privredni razvoj, planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost, društvene djelatnosti i za imovinsko-pravna raspolaganja.

Dragan Janković

Opozicioni odbornici su istakli da sastav odbora nije u skladu sa strukturom SO i da su oni zato dobili manji broj mjesta u skupštinskim radnim tijelima.

Odbijen je predlog iz SNP da se na dnevni red stavi informacija o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula švajcarskoj kompaniji Orascom Development.

Tenderska komisija je završila pregovore sa "Orascomom" koji nisu u skladu sa zaključcima Skupštine u prethodnom sazivu.

Sjednica je danas prekinuta, a nastavak je zakazan za petak kada će na dnevnom redu biti informacija o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i postrojenja za prerardu otpadnih voda.

Bonus video: