Kovačević: Dogovor Putina, Olanda i Merkel bio bi jasan znak jahačima ratne apokalipse

Predsjednik Upravnog odbora Pokreta za neutralnost, Filip Kovačević, kazao je da je Pokret od svog osnivanja posvećen davanju doprinosa uspostavljanju degolovske vizije Evrope od "Atlantika do Urala"
5 komentar(a)
Vladimir Putin, Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2015. 12:02h

Crna Gora, kroz miroljubivu politiku vojne neutralnosti, može da odigra važnu ulogu u uspostavljanju trajnog mira na evropskom kontinentu koji je u ovom trenutku dramatično ugrožen, ocijenjeno je iz Pokreta za neutralnost.

Predsjednik Upravnog odbora Pokreta za neutralnost, Filip Kovačević, kazao je da je Pokret od svog osnivanja posvećen davanju doprinosa uspostavljanju degolovske vizije Evrope od "Atlantika do Urala", koja bi bila oslobođena od remetilačkih i agresivnih uticaja anglo-američkih bankarskih i vojno-obavještajnih krugova.

"Zbog toga snažno pozdravljamo uspostavljanje trilateralnog formata Pariz-Berlin-Moskva kroz nedavni sastanak u Moskvi između predsjednika Rusije Vladimira Putina, predsjednika Francuske Fransoe Olanda i kancelarke Njemačke Angele Merkel u cilju zaustavljanja dalje eskalacije nasilja u Ukrajini i stvaranja pretpostavki za mirno rješenje sukoba", naveo je Kovačević.

U Pokretu vjeruju da je to prvi korak ka građenju autentične evropske diplomatsko-bezbjednosne arhitekture koja može da spasi Evropu od novog velikog ratnog sukoba koji je, kako je kazao Kovačević, do detalja isplaniran u tajnim službama Vašingtona i NATOvskog Brisela, a čiji je fundamentalni element otvoreni rat između Ukrajine i Rusije.

"Ukoliko dođe do formalnog dogovora između Putina, Olanda i Merkel, to će biti jasan znak jahačima ratne apokalipse i stradanja u liku američkih političara Džoa Bajdena i Džona Mekejna da Evropa neće više dozvoliti da bude šikanirana i unižavana, kao i to da njeni ekonomski i politički interesi budu i dalje podređeni ratnim profiterima sa Volstrita", naveo je Kovačević.

Jasno je, kako je rekao, da je ovim formatom dogovaranja i donošenja odluka, funkcionisanje NATO saveza snažno uzdrmano.

"Jer je NATO zauzeo poziciju da je Rusija izvor svog neprijateljstva i zla, što su svojim dolaskom u Moskvu i petočasovnim razgovorom sa Putinom lideri dvije najveće evropske demokratije i ekonomske sile nedvosmisleno odbacili".

To, naravno, dodao je, nije jedini znak početka kraha NATO-a, ali jeste jedan od najvidljivijih do sada.

"Ubjeđeni smo da kroz miroljubivu politiku vojne neutralnosti i Crna Gora može da odigra važnu ulogu u iscrtavanju kontura degolovske Evrope i uspostavljanju trajnog mira na evropskom kontinentu koji je u ovom trenutku dramatično ugrožen", poručio je Kovačević.

Bonus video: