Valstrom: Crna Gora predvodi taj proces pristupanja EU u regionu

Valstrom je kazala da Švedska, iako ima neutralnu poziciju u odnosu na NATO, poštuje opredjeljenje Crne Gore i pozdravlja njenu ulogu i doprinios regionalnoj stabilnosti
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Margot Valstrom, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Margot Valstrom, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.02.2015. 19:26h

Crna Gora dinamikom pridruživanja i pregovora sa EU predvodi taj proces u regionu, ocijenila je šefiva švedske diplomatije Margot Valstrom u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u Minhenu, na marginama Konferencije o bezbjednosti.

„Švedska je zemlja koja snažno podržava proces proširenja i u tom kontekstu ohrabruje Crnu Goru da nastavi sa dobrim tempom reformi i razvoja u svim oblastima,“ istakla je Valstrom.

Đukanović je potvrdio posvećenost Vlade sprovođenju reformi, s ciljem, kako stoji u saopštenju, ukupnog poboljšanja kvaliteta života građana na putu ka EU i NATO.

Valstrom je kazala da Švedska, iako ima neutralnu poziciju u odnosu na NATO, poštuje opredjeljenje Crne Gore i pozdravlja njenu ulogu i doprinios regionalnoj stabilnosti.

Đukanović je, kako se navodi u saopštenju Vlade, iskazao zadovoljstvo odnosima dvije države koji stvaraju dobru osnovu za osnaživanje saradnje na mnogim poljima, prije svega u oblasti ekonomije.

Bonus video: