Lajčak Đukanoviću: Poziv za NATO do kraja godine ako ispunite sve zadatke

Lajčak je naglasio da je i Minhenska konferencija odlična prilika za Crnu Goru da, kroz razmjenu mišljenja i predstavljanje svojih postignuća, dodatno učvrsti poziciju na putu pune integracije
75 pregleda 8 komentar(a)
Miroslav Lajčak, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Miroslav Lajčak, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.02.2015. 15:49h

Crna Gora vodi ozbiljnu i odgovornu politiku na putu pune integracije u NATO i Evropsku uniju (EU) i ukoliko ispuni sve zadatke dobiće poziv za člasntvo u Alijansi do kraja godine, ocijenio je ministar vanjskih poslova Slovačke, Miroslav Lajčak.

On je to kazao tokom sastanka sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem na marginama Minhenske bezjednosne konferencije.

„Crna Gora vodi ozbiljnu i odgovornu politiku na putu pune integracije u NATO i EU, i ukoliko ispuni sve zadatke očekujem da će dobiti poziv za članstvo u NATO do kraja godine”, rekao je Lajčak.

On je naglasio da je i Minhenska konferencija odlična prilika za Crnu Goru da, kroz razmjenu mišljenja i predstavljanje svojih postignuća, dodatno učvrsti poziciju na putu pune integracije.

Đukanović je ukazao na značaj kontinuirane podrške Slovačke Crnoj Gori u integracionim procesima, značajnim za perspektivu cijelog regiona i njegovu stabilnost.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz vladinog Biroa za odnose sa javnošću, na sastanku saglasili da dvije države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, koji se dodatno osnažuju dinamičnim dijalogom.

Bonus video: