Nastavljeni odlasci: Iz SNP otišli Andrić, Šaranović...

“Lobiranje, namještaljke, izmšljanje afera, plasiraje brutalnih neistina na terenu, društvenim mrežama, saradnja sa Informerom i strukturama izvan SNP-a dovoljno govori o tome da Srđan Milić može biti sve, osim čovjek kojem se može vjerovati”, ističe se u saopštenju
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2015. 14:38h

Socijalističku narodnu partiju (SNP) danas je napustilo još pet visokih partijskih zvaničnika iz Herceg Novog, i najavili da će podržavati vizije Alekse Bečića koje će, kako smatraju, Crnoj Gori dati sjaj kakav zaslužuje.

“Sadašnje stanje u SNP-u, za koje je sključivi krivac lider Srđan Milić, neodrživo je i za nas potpuno neprihvatljivo”, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi Glavnog odbora Marija Andrić, Danijela Vlaović, Đorđije Rašović, Dušan Kaluđerović i Danilo Šaranović.

Andrić je takođe i članica Izvršnog odbora Glavnog odbora i predsjednica Asocijacije mladih SNP Herceg Novi.

“Naš jedini i osnovni motiv bavljenja politikom bio je stvaranje demokratskog društva i države u kojoj svaki građanin ima jednake šanse za uspjeh. Međutim, da bi ostvarili ovakav cilj i mi sami moramo biti takvi”, smatraju oni.

Oni tvrde i da kompletan unutarpartijski postupak za izbor predsjednika SNP-a, na kom je trijumfovao Milić, nije bio demokratski.

“Lobiranje, namještaljke, izmšljanje afera, plasiraje brutalnih neistina na terenu, društvenim mrežama, saradnja sa Informerom i strukturama izvan SNP-a dovoljno govori o tome da Srđan Milić može biti sve, osim čovjek kojem se može vjerovati”, ističe se u saopštenju.

“U ovakvim okolnostima da se zaključiti da se Srđan Milić uveliko razlikuje od članova i simpatizera SNP koji su se godinama borili protiv tih i takvih političara”, zaključuje se u saopštenju.

SNP su ranije napustili potpredsjednik Opštinskog odbora (OO) i šef odborničkog kluba SNP u kolašinskom parlamentu Vladimir Martinović, član OO Petko Bakić i predsjednik Asocijacije mladih te stranke u Kolašinu Vladan Rakočević.

SNP je nakon sjednice Glavnog odbora napustio Aleksa Bečić, čime je pokrenuta serija istupanja iz partije.

Poslije njega su partiju napustili i Zdenka Popović i 25 predstavnika mladih koji su vodili kampanju u Podgorici, a Velizar Kaluđerović je kazao da je zauvijek završio saradnju sa Milićem.

Galerija

Bonus video: