Kaluđerović: Sa Milićem sam završio zauvijek, SNP-u nema spasa dok je tu

"To što je učinio Aleksa Bečić po mom sudu je samo jedna od logičnih posljedica", kaže Kaluđerović
91 pregleda 0 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.02.2015. 19:05h

Poslanik Velizar Kaluđerović, šef podgoričkog odbora SNP-a, za raskol u partiji optužuje Srđana Milića.

„Da vam kažem da sam tužan poslije svega što se izdešavalo na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora. Pri tom sam to i pretpostavljao s obzirom na to da već duži vremenski period predsjednik Milić, kao i raniji i novoizabrani, uopšte već godinama a posebno posljednjih pola godine ničim ne doprinosi jedinstvenom i cjelovitom funkcionisanju partije. Potrebi da bude reizbran na sedmom Kongresu podredio je sve drugo i radio je to na način koji ruši mostove saradnje sa njegovim bliskim i najbližim saradnicima.

To je imalo za posljedicu sve što se desilo, da je protiv svih odluka koje je on juče predložio glasalo 50 odsto članova. Kada imamo na umu da je to prva sjednica nakon Kongresa, onda to dramatično ukazuje da predsjednik nije uspio da obezbijedi, a ja dodajem nije se ni trudio, jedinstveno i cjelovito funkcionisanje partije, već je prvenstveno radio da dođe do novog mandata. To što je učinio Aleksa Bečić po mom sudu je samo jedna od logičnih posljedica, da se otrgne od zagrljaja potpune privatizacije jedne divne partije koja će na ovaj način definitvno doživjeti brodolom“, kazao je Kaluđerović za Antenu M. Upitan razmišlja li on o povlačenju iz partije, Kaluđerović kaže: “Ja ću narednih dana kao predsjednik odbora Glavnog grada sazvati sjednicu, podijelićemo utiske i mišljenja u vezi sa svim ovim, u vezi sa situacijom u koju je doveo Milić SNP, i nakon toga ću odlučiti definitivno što mi je činiti. Ono što sa sigurnošću znam-spasa SNP-u nema dok je na čelu Milić. Ja sam mu juče na sjednici rekao-za spas partije hitno se povlači, ali je on to sve ignorisao. A ja sam saradnju sa Srđanom Milićem završio, što se mene tiče zauvijek”, zaključuje Kaluđerović.

Bečić je sinoć, nakon šestočasovne burne sjednice Glavnog odbora, najavio da podnosi ostavku na sve funkcije u SNP, uključujući i odborničko mjesto i da napušta partiju.

Uz njega je većina u rukovodstvu Odbora SNP-a Podgorice, dok za sada nije izvjesno da li će im se priključiti šef poslaničkog kluba te partije Aleksandar Damjanović, koji “apeluje na kolege da sačuvaju jedinstvo partije”.

Aleksa Bečić

Bečić i Kaluđerović, predsjednik podgoričkog SNP-a, tražili su juče od Milića da podnese ostavku, ali je on to odbio navodeći da je kongres tek prošao.

Milić je u izjavi novinarima, međutim, rekao da niko nije pokrenuo inicijativu da se glasa o njegovom povjerenju, na šta imaju pravo po Statutu. Takođe je negirao da je Bečić na sjednici pominjao napuštanje partije.

Bečić je rekao da želi “čistih računa i bez kompromisa da nastavi”.

Bonus video: