Radman izabran za predsjednika SO Herceg Novi

Za ponedjeljak je zakazana druga redovnu sjednicu Skupštine, po hitnom postupku, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine
7 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.01.2015. 14:22h

Andrija Radman iz Demokratske partije socijalista novi je predsejednik SO Herceg Novi.

Za njega su javno glasala 22 odbornika DPS-a i građanske liste „Izbor".

Protiv je bilo sedam odbornika Koalicije SNP-DF-NS i dva Novske liste. Jedan odbornik (NOVA) bio je uzdržan, a dva odbornika SDP-a se nisu izjašnjavala.

Dragan Šimrak (SDP) je kazao da nemaju ništa personalno protiv kandidata Radman, ali da se rotirajućim izborom predsjednika Skupštine i Opštine krši i Statut i Zakon o lokalnoj samoupravi.

"Trudiću se da povjerenje koje sam dobio opravdam najbolje što znam i umjem da budem konstruktivan u svom radu kao što sam to bio u predhodnom periodu. Smatram da budući rad ovog doma treba da se ogleda u međusobnoj toleranciji, uvažavanju, ali prije svega i obavljanju one funkcije zbog koje smo birani ovdje, kako bi ostvarili sve ono što smo građanima obećali", kazao je Radman nakon položene zakletve.

Izboru predsjednika lokalnog parlamenta prethodila je rasparava u kojoj su se iz opozicionih klupa čule optužbe na račun koalicije DPS–Izbor - da su prevarili birače i da je riječ o neprincipijelnoj koaliciji.

Na današnjem nastavku konstitutivne sjednice izabrani su i članovi Odbor za izbor i imenovanja .

Za ponedjeljak je zakazana druga redovnu sjednicu Skupštine, po hitnom postupku, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine.

Bonus video: