SNP: Đukanoviću je pametnije da rješava probleme građana koje je sam izazvao

5 komentar(a)
novogodišnji koktel, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
novogodišnji koktel, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.01.2015. 15:18h

Slušajući kako premijer Milo Đukanović govori o tome da Crna Gora funkcioniše na najbolji mogući način zahvaljujući radu Vlade i njenih ministara, građani bi mogli da pomisle da ne živimo u istoj državi, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Iz te partije su reagovali na navode Đukanovića da je "Demokratskom frontu i opoziciji, koja planira stvaranje prelazne ili vlade nacionalnog jedinstva, potrebno malo više razuma u politici i mnogo više racionalnosti.

Đukanović je upitao čemu priča o prelaznoj Vladi, navodeći da mu to liči na nekog potpuno politički nekompetentnog i neupućenog, "koga mrzi, u njihovom dokoličarenju, da pogledaju gdje se formiraju prelazne vlade i u kojim društvima”.

Iz SNP navode da je "Đukanoviću preče da se iz fotelje zabavlja i smišlja doskočice o opoziciji, nego da rješava nagomilane probleme građana u koje ih je on svojim politikom doveo".

"Za premijera Đukanovića od većeg su značaja lokalni izbori po crnogorskim gradovima nego siromaštvo, velika stopa nezaposlenosti, pad životnog standarda i koaliciono partijsko zapošljavanje. Takvo stanje u društvu gore je i od rata, nefunkcionisanja političkog sistema i teških poremećaja koje pominje gospodin Đukanović. Svjestan toga da ne može da ispuni predizborna obećanja, Đukanović unaprijed smišlja izgovore kako bi opravdao neuspjeh u vođenju ekonomsko-socijalne politike Vlade", smatraju u SNP.

U saopštenju SNP se dodaje da ", budući da se (Đukanović) u toku radnog vremena bavi svime sem onim što mu je u opisu posla, njegov današnji nastup doživljavamo kao panični vapaj još predsjednika DPS-a sa ciljem pokušaja disciplinovanja njegovih, za sada, 30 poslanika.

"Zato, jasna poruka – ne pitaš se više ni doma – u DPS-u", kazali su u SNP.

Bonus video: