Lekić: Vlada narodnog jedinstva za spas ekonomskog sloma društva

“Tokom razgovora sa Srđanom Milićem razmjenili smo mišljenja o aktuelnom, veoma zabrinjavajućem stanju u crnogorskom društvu, posebno o stalnom i dramatičnom ekonomsko socijalnom degradiranju uslova života građana"
16 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2015. 18:04h

Vlada narodnog jedinstva imala bi za cilj da hitnim mjerama zaustavi ekonomsko-socijalni slom društva, poručio je lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić. On je danas razgovarao sa predsjednikom Socijalističke narodne partije, Srđanom Milićem, a posebno je, kako je saopštio Lekić, bilo riječi o potrebi zajedničkog odgovora opozicije na duboku ekonomsko političku krizu u zemlji.

On i Milić su tokom današnjeg sastanka zajedno analizirali inicijativu o formiranju vlade narodnog jedinstva, koja bi, naveo je Lekić, kao prelazna imala precizne ciljeve i rok postojanja.

„Ta vlada bi, na bazi punog legitimiteta podrške u parlamentu, i što je važno pune podrške građana zemlje, imala za cilj da hitnim mjerama zaustavi ekonomsko socijalni slom društva“, rekao je Lekić. Kako je kazao, njena bitna uloga bi bila borba protiv kriminala i korupcije sa konkretnim i mjerljivim rezultatima.

„Treći urgentni zadatak vlade narodnog jedinstva bi bilo stvaranje normativnih i stvarnih uslova za održavanje slobodnih i regularnih izbora. Tokom nastavka ove značajne inicijative svi subjekti koji podržavaju ovu ideju bi uz punu autonomnost dalje sarađivali animirajući i šire građansko opozicione snage našeg društva“, naveo je Lekić.

On je kazao da bi se, poslije prvog kruga razgovora koje je imao sa opozicionim subjektima, uskoro održao zajednički sastanak svih snaga koje podržavaju inicijativu o formiranju prelazne vlade narodnog jedinstva, kako bi se nastavilo sa operacionalizacijom te, kako je rekao, javno odgovorne inicijative.

Lekić i Milić su razgovarali o aktuelnom, kako je saopštio Lekić, veoma zabrinjavajućem stanju u crnogorskom društvu, posebno o stalnom i dramatičnom ekonomsko socijalnom degradiranju uslova života građana. „Obojica smo bili saglasni da na duboku ekonomsku krizu koju prate nezaustavljene pojave kriminala i korupcije ne postoji adekvatan, a najmanje reformski odgovori državnih institucija koje se i dalje urušavaju, nerijetko nekompetenetnošću i čestom neautonomnošću, zadržavajući status kvo poguban za građane ove zemlje“, kazao je Lekić.

Bonus video: