Zeković: DPS i Grupa građana napadaju one koji vraćaju njjihove milionske dugove

“Dugove nastale često za ručkove i večere, kupovinu luksuznih džipova, fiktivna putovanja i enormno povećavanje broja zaposlenih, toliki su da je svaki Kolašinac, uključujući i đecu i penzionere, danas dužan po 1.200 eura”, napisao je Zeković, dodavši da je, na primjer, u Mojkovcu svaki građanin dužan po desetak eura
12 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 26.01.2015. 18:42h

Kolašinski odbor SDP-a poručio je danas DPS-u i Grupi građana da prestanu sa napadima na one koji vraćaju višemilionske dugove koje su zvaničnici ove dvije partije napravili.

“Sama činjenica da je u tom periodu dug opštine porastao sa 150.000 na 10 miliona eura bi svakome bila dovoljna da prestane sa napadima na one koji danas pokušavaju vratiti te dugove,” navodi se u saopštenju Bojana Zekovića, šefa Kluba odbornika SDP-a u SO Kolašin.

“Dugove nastale često za ručkove i večere, kupovinu luksuznih džipova, fiktivna putovanja i enormno povećavanje broja zaposlenih, toliki su da je svaki Kolašinac, uključujući i đecu i penzionere, danas dužan po 1.200 eura”, napisao je Zeković, dodavši da je, na primjer, u Mojkovcu svaki građanin dužan po desetak eura.

Iz SDP-a navode da to koliko je bila ozbiljna vlast DPS-a i Grupe građana bila pokazala i blokada budžeta, koja traje već skoro 5 godina.

“Uz to moramo dodati da ta 'odgovorna vlast' u periodu dok je kupovala džipove i trošila na desetina hiljada eura na reprezentaciju lokalnih funkcionera zaposlenima nije uplaćivala doprinose za obavezno penzijsko i zdravstveno osiguranje,” navodi Zeković.

On je pozvao DPS i Grupu građana da podnesu predlog za formiranje komisije koja bi ispitala eventualne izborne nepravilnosti, koje će u SDP-u, kako kaže, sigurno podržati.

“Ne zbog vas, nego zbog građana Kolašina, koje ste u proteklih 8 godina oštetili za desetine miliona eura, a danas ih pokušavate zamajaviti optužujući druge za zloupotrebe članova Opštinske izborne komisije izabranih na vaš predlog,” poručio je Zeković.

Zeković je pozvao DPS i Grupu građana da odustanu od najave da ubuduće ne prisustvujete sjednicama SO Kolašin, jer, kako kaže, time osim što ćete pokazati da ne cijenite mnogo one koji su vas birali nećete postići mnogo.

Bonus video: