DPS: Lekić nikako da se oporavi od političkih poraza

50 pregleda 25 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.01.2015. 12:25h

Demokratska partija socijalista odgovaraju Miodragu Lekiću, saopštila je da lider Demokratskog fronta "nikako da se oporavi od poraza koji mu je nanio Filip Vujanović na predsjedničkim izborima".

"Čije je rezultate priznao čitav demokratski svijet. Iako je Lekić prije toga gubio od Đukanovića na parlamentarnim i kasnije od Stijepovića na lokalnim izborima, izgleda da je poraz od Vujanovića ostavio na njega ozbiljne političke i druge posljedice. Svima u Frontu je sada jasno da su sa iznajmljenim kandidatom na čelu daleko od šansi da ugroze političku dominaciju vladajućih partija. I kada je u sedmoj deceniji života unajmljen da se vrati u Crnu Goru, već je bio prilično politički potrošen zbog aktivnosti koje je vodio protiv obnove državne nezavisnosti", navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji smatraju da je Lekić serijom poraza i neprincipijelnom politikom izgubio i minimum korisnog političkog dejstva, te da će po njihovom mišljenju uskoro biti "izguran i iz Fronta".

"Konstatacija da je Crna Gora pred bankrotom govori ili o površnosti ili zlonamjernosti rent-a lidera. Država koja počinje da gradi auto-put, podmorski energetski kabl, Porto Novi, Porto Montenegro i brojne druge milionske projekte, zemlja je šansi i perspektive, nikako ponora. Zabrinjavajuće je da lider opozicije, samo zbog toga što ga građani nijesu htjeli ni za premijera, ni za predsjednika, niti za gradonačelnika Glavnog grada, svoju državu koja je na vratima na EU i NATO, naziva nedemokrtaskom. Manji je problem što ne govori istinu, već što tako neodmjerenim izjavama usložnjava naše integracione procese".

U DPS-u navode da "sve relevatne međunarodne adrese pozivitno ocjenjuju integracione iskorake države, dok izborne procese kategorišu kao demokratske i fer".

"Samo to vječiti gubitnici ne vide. Čak i kada su na referendumu imali 10 odsto startne prednosti, žalili su se na pravila. Sujetni lider koji je služio svim politikama na ovim prostorima, od Miloševića, preko Koštunice, do Mandića i Medojevića, ni nakon dvije godine od poraza na predsjedničkim izborima nije našao lijek da zacijeli rane. Uporno prećutkujući dva od tri poraza, naročito posljednji, pokušava da gubitak na predsjedničkim izborima ublaži izmišljenim glasanjima u Skupštini kojima je navodno osporen rezultat izbora. Očito da se njegova glad za funkcijama ne moze utoliti, zato bi prihvatio da ga za neku funkciju proglase i izaberu oni koji nijesu nadležni to da urade", navodi se između ostalog u saopštenju DPS-a.

Bonus video: