Mandić: Iako nas pritiskaju centri moći, nikada nećemo biti za NATO

41 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Screenshot (RTCG)
Andrija Mandić, Foto: Screenshot (RTCG)
Ažurirano: 22.01.2015. 21:55h

Stanje u Demokratskom frontu je redovno, taj politički savez ima budućnost, a Nova srpska demokratija će se truditi da bude, pošten ortak u svakom poslu, rekao je lider NOVE Andrija Mandić.

On je gostujući u emisiji "U Centar", Televizije Crne Gore, rekao da između njega i lidera PzP-a Nebojše Medojevića s jedne i lidera Fronta Miodraga Lekića s druge strane, na posljednjoj sjednici Predsjedništva DF-a, nije bilo varnica, već samo rasprave i analize.

"Toga nije bilo. Mi raspravljamo o različitim stvarima. Bilo je razgovora i o nekim centrima moći iz međunarodne zajednice koji bi željeli da utiču na DF. Lekić pažljivo osluškuje ono što dolazi iz međunarodne zajednice ali mi imamo vlastiti program", rekao je Mandić.

Upitan koji su to centri moći koji daju sugestije, lider Nove je odgovorio da su to centri moći koji bi željeli da njegova stranka promjeni stav vezan za NATO.

"Poručeno nam je da ukoliko se ne promjenimo u ovom pravcu ne možemo dobiti podršku tih centara iz međunarodne zajednice. To su oni centri moći iz međunarodne zajednice koji bi željeli da mi promijenimo svoju politiku i načela na kojima smo osnovani. Mi na to nikad nećemo pristati", rekao je Mandić.

Dodao je da je stanje u DF-u "redovno" uprkos nedavnoj izjavi Lekića da će preispitati dalje djelovanje u DF-u, ukoliko se ne budu poštovali principi na kojima je taj politički savez ustanovljen.

"Mi imao program, mi smo, ne jedna stranka, već politički savez sastavljen od više konstituenata i svako se trudi da taj savez bude što jači", saopštio je Mandić.

Uprkos razlikama unutar DF-a, Mandić vjeruje u budućnost tog saveza.

"Siguran sam da DF ima budućnost. NOVA će se truditi da bude, pošten ortak u svakom poslu, ne samo kolegama iz DF-a nego svima u opoziciji koji hoće da mijenjaju režim".

Komentarišući pregovore između Lekića i predstavnika Građanskog pokreta, Mandić je ocijenio da Lekić kao lider DF-a ima dovoljno kredibiliteta da razgovara sa predstavnicima drugih političkih grupacija.

"Pošto je bilo varnica na relaciji Građanski pokret – PzP i NOVA Lekić je procijenio da treba razgovore sa njima da obavi sam. Razgovori će se obaviti i sa drugim strukturama. To ne znači da mi nemamo povjerenje u Miodraga Lekića. Moram reći da nas je na poslednjim izborima u Podgorici podržao Forum 2010. iz kojeg je nastao GP", rekao je Mandić.

Lider NOVE vjeruje da Lekić neće napustiti Front.

"Lekić je posebno značajan za NOVU, jer je on bio predsjednički kandidat, on je pobijedio na izborima, on je dokaz da DPS krade izbore", saopštio je Mandić

Bonus video: