Ražnatović: Rezolucijom EP šalje se ozbiljna poruka

0 komentar(a)
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 19.01.2015. 13:16h

Nacrtom rezolucije Evropskog parlamenta (EP) u kojoj se navodi da napredak Crne Gore u pregovorima mora biti praćen stvarnim na terenu i da ne bi trebalo da bude ograničen samo usvajanjem akcionih planova i strategija, šalje se ozbiljna poruka zvaničnoj Podgorici, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Politički direktor Pozitivne, Aleksandar Ražnatović ocijenio je da je potrebna politička volja na polju vladavine prava, kako bi tužilastvo i sudstvo bili nezavisni u radu.

On je kazao je da je krajnje je vrijeme da nadležni shvate da se proces napretka mora sprovoditi u praksi, a ne samo na papiru.

"Nije dovoljno samo usvajati zakone i strategije, već ih treba adekvatno i primjenjivati, na šta smo u Pozitivnoj odavno upozoravali", nave je Ražnatović.

Prema njegovim riječima, Rezolucijom EP se šalje veoma ozbiljna poruka i kao takvu bi je, kako je naveo, trebalo shvatiti i prihvatiti.

"Potrebna je politička volja posebno na polju vladavine prava, koja kako vidimo još izostaje kod Demokratske partije socijalista (DPS), kako bi tužilastvo i sudstvo bili nezavisni u svom radu", ocijenio je Ražnatović.

On smatra da je zbog toga loše stanje na polju slobode medija, navodeći da afera Snimak nije dobila svoj pravni i politički epilog, i da je partijsko zapošljavanje "u režiji DPS-a" i dalje na snazi.

Bonus video: