Građanski pokret: Saradnjom sa opozicijom do promjene vlasti

“Naš cilj je da smijenimo vlast i usmjerimo energiju na poboljšanje uslova života svih građana, umjesto da je trošimo na međustranačke sukobe,” kaže se u saopštenju Konatara
0 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Savo Prelević
Miloš Konatar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2015. 10:37h

Promjene na bolje su nemoguće bez smjene DPS, zato je Građanski pokret spreman da sarađuje sa ostalim opozicionim subjektima, poručio je predstavnik Pokreta Miloš Konatar, naglasivši da nikad više u Crnoj Gori ne smije da se ponovi situacija da opozicija pobijedi na izborima, a da ne uspije da formira vlast i smijeni DPS i SDP.

“Naš cilj je da smijenimo vlast i usmjerimo energiju na poboljšanje uslova života svih građana, umjesto da je trošimo na međustranačke sukobe,” kaže se u saopštenju Konatara.

“Crna Gora mora biti građanska, u kojoj u ovom trenutku postoji ključna podjela na one koji daju podršku DPS-u i dozvoljavaju dalje propadanje i devastaciju našeg društva, i na one koji su okrenuti budućnosti i napretku i koji ne dozvoljavaju da ovakva vlast upravlja našim sudbinama. Zbog budućnosti Crne Gore moramo se okrenuti zajedničkim ciljevima, a ne razlikama koje nas dijele”.

Građanski pokret, po riječima Konatara, želi da okupi sve one koji su iskreno za reforme i smjenu vlasti kao preduslov napretka Crne Gore.

“Cilj nam je da zaustavimo rasipanje društvenog bogatstva i uspostavimo odgovornu i domaćinsku vlast.”

U saopštenju se na kraju navodi da će Pokret uskoro predstaviti jedinstvenu političku ponudu, koja će biti kadra da bude kvalitetna alternativa postojećoj vlasti. “Po prvi put se u Crnoj Gori okuplja timprepoznatih i dokazanih individua koji svoje znanje, energiju, ideje i kreativnost artikulišu kroz Građanski pokret koji je otvoren za sve i koji je spreman preuzeti odgovornost upravljanja državom”.

Bonus video: