Radović: Herceg Novi će sa novom vlašću ličiti na Azurnu obalu

Radović je uvjeren da će Herceg Novi za nekoliko godina, sa novom vlašću, ličiti na Azurnu obalu
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2015. 20:35h

Verifikacijom 34 odbornička mandata danas je konstituisana sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novi.

Predsjednik SO nije izabran, iako je to bilo predviđeno dnevnim redom, jer nije bilo dostavljenih predloga za tu funkciju.

Podsjećamo da je na decembarskim vanrednim izborima , DPS-a osvojio 13, Udruženja građana Izbor 9, Koalicije SNP-DF-NS 8, a SDP i Novske liste po dva odbornička mandata.

Predsjedavajući Skupštine, najstariji odbrnik Blago Radanović je kazao da će sjednica biti nastavljena, a o terminu održavanja “odbornici će biti blagovremeno obavješteni”.

Dušan Radović Krušo nosilac izborne liste Udruženja Izbor, kazao je novinarima nakon sjednice SO, da je DPS prihvatio svih šest zahtjeva Izbora koji se odnose na privatizaciju Instituta Igalo, Jadranskog brodogradilišta Bijela Vektra Boka- pronalaženjem partnera. državne garancije za opštinske kredite za razvoj i profesionalizaciju lokalne uprave, što kako je pojasnio znači dogovor o programskoj koaliciji.

Prioritet će im biti, kako je rekao, zaustavljanje prodaje Instituta.

Radović je uvjeren da će Herceg Novi za nekoliko godina, sa novom vlašću, ličiti na Azurnu obalu.

Radović je demantovao navode nekih medija da su sa DPS dogovorili da predsjednik opštine dvije godine bude iz redova DPS, a dvije iz Izbora.

Uz konstataciju da je od početka vjerovao u koaliciju sa „Izborom", nosilac liste DPS-a Slobodan Radovic Krušo, kazao da praksa da ona lista koja osvoji najviše mandata predloži prvog čovjeka opštine, pa se nada da će tako biti i ovoga puta.

“Sigurnoo će biti dogovoreno najpovoljnije kadrovsko rješenje za obje i jedine dvije političke funkcije, predsjednika opštine i predsjednika Skupštine”, kazao je Slobodan Radović.

On je kazao da neće biti otpuštanja viška zaposlenih u lokalnoj administraciji, ali da će biti raspoređena na druga radna mjesta. Istakao je i da će načelnici biti birani konkursom, kako bi na tim mjestima bili stručniji kadrovi.Na konstitutivnoj sjednici parlamenta u Herceg Novome vrifikovani su odbornički mandati ali nije izabran predsjednik Skupštine, jer nije bilo predloga.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom, 14. decembra niko nije osvojio apsolutnu većnu. Demokratska partija socijalista ima 13 mandata, Udruženje građana Izbor devet, Koalicija SNP-DF-NS osam, a SDP i Novska lista po dva odbornička mandata.

Galerija

Bonus video: