Bigović u ostavci skoro godinu

Zbog protivljenja koalicionih partnera, on je odgodio ostavku
744 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić

Ni nakon godinu od kada je predsjednik SO Herceg Novi Miloš Bigović (DF) podnio ostavku na tu funkciju, još nije nađena njegova zamjena koja bi bila po volji članica vladajuće koalicije koju čine DF, Demokratska, SNP, Novska lista I SDP-URA.

U martu prošle godine Bigović je pojasnio da su razlozi njegove ostavke privatne prirode, jer “poslovne obaveze, kao i one oko naučnih radova kojima se bavi, ne dozvoljavaju mu da u punom kapacitetu da doprinos radu Skupštine kao njen predsjednik”. Bigović (34) je doktor ekonomskih nauka, a za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je 26. maja 2017. godine, bez ijednog glasa protiv. Zbog protivljenja koalicionih partnera Bigović je ostavku odgodio “dok se ne stabilizuje u punom kapacitetu stanje u lokalnoj vlasti”.

“Dok je ostavka lični izbor, posljedice nijesu. Mali broj održanih sjednica skupštine potvrđuje izbjegavanje odgovornosti i nedostatak želje da se riješe brojni lokalni problemi. Nije mi poznato da bilo gdje u Crnoj Gori, kao u Herceg Novom, kumovi obavljaju dužnost predsjednika Opštine i predsjednikaS O. Partije koje se uz pomoć kumovskih relacija održavaju na lokalnom nivou, vrijeđaju se, ne podnose i ne razgovaraju na državnom nivou. Ovu neprirodnu koaliciju održava neprijateljstvo prema DPS-u i želja da se po bilo koju cijenu ostane na vlasti, a ne želja da se razvija grad”, tvrdi predsjednik hercegnovskog DPS-a Slobodan Radović Krušo.

Bigović je izjavio da misli “da je došao trenutak” kada će realizovati njegovu ostavku ne precizirajući datum. SO Herceg Novi, će prema novom Pravilniku, ubuduće imati potpredsjednika koji će biti imenovan iz redova odbornika, moguće već na prvom ovogodišnjem zasjedanju.

Bigović je lani, nakon podnošenja ostavke, kazao da će funkciju predsjednika SO obavljati volonterski. On se odrekao neto zarade, dok je doprinose nastavila da plaća Opština. Po tom osnovu, do sada je uplaćeno 6.356 eura, od čega je isplaćeno 4.999 eura koji je uglavnom usmjeren u humanitarne svrhe.

Bonus video: