ŠESTOČASOVNO ZASIJEDANJE SO

Usvojena informacija o realizaciji obaveza Radija Danilovgrad

"Informaciju na predlog direktora usvaja Savjet. Ovo je materijal o kom ne bi smjelo da se raspravlja, niti da prođe odbor, zato što Radio nema Savjet", kazao je
100 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 28.12.2014. 09:24h

Nakon šestočasovnog zasijedanja Skupština opštine juče je, glasovima odbornika DPS i SNP usvojila informaciju o realizaciji obaveza Radija Danilovgrad.

Zbog te tačke sjednica je prekidana, mijenjan je dnevni red, zasijedao je kolegijum Skupštine.

Zakonitost Informacije lokalnog javnog emiteta problematizovao je odbornik Ranko Vuković (DF). On je kazao da je dokument koji dat na usvajanje trebalo da dostavi Savjet Radija, a ne direktor.

"Informaciju na predlog direktora usvaja Savjet. Ovo je materijal o kom ne bi smjelo da se raspravlja, niti da prođe odbor, zato što Radio nema Savjet", kazao je.

Predsjednik odbora za društvene djelatnosti, Aleksandar Pavićević (DPS) uvjeren je da sve materijale pa i taj, skupštinska služba priprema formalno pravno kako treba.

Nakon kolegijuma, na kom su donijeta dva zaključka - da se Informacija usvoji, ali i da se najkasnije do 20. januara pokrene imenovanje savjeta, gotovo svi odbornici opozicije napustili su skupštinske klupe.