Đukanović danas pred poslanicima

Andriju Popovića interesuje da li u skupštinskoj proceduri treba da bude predlog zakona o poništavanju odluka Podgoričke skupštine, dok će Almer Kalač (BS) pitati o statusu radnika koji su zbog stečaja ostali bez posla
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.12.2014. 07:02h

Premijer Milo Đukanović danas će u parlamentu odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predsjednika Pozitivne Crne Gore Darko Pajović interesuje koje će biti konkretne aktivnosti Vlade u vezi zagađenosti životne sredine u Pljevljima.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić pitaće premijera o opravdanosti sklapanja ugovora konsultanstskih ugovora Elektroprivrede Crne Gore od 2010 do 2013 godine, u iznosu od 15 miliona eura.

Poslanik Demokratske partije socijalista Milutin Simović pitaće predsjednika Vlade o smjernicama ekonomske politike u 2015. godini, a Borislav Banović iz Socijaldemokratske partije o koncesijama za proizvodnju ugljovodonika.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitaće Đukanovića o sredstvima za konstituisanje obaveza na osnovu Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i projektima za koje su ona utrošena.

Poslanika Liberalne pratije Andriju Popovića interesuje da li u skupštinskoj proceduri treba da bude predlog zakona o poništavanju odluka Podgoričke skupštine, dok će Almer Kalač iz Bošnjačke stranke pitati o statusu radnika koji su zbog stečaja ostali bez posla.

Poslanici bi večeras na novoj sjednici, koja je zakazana za 20 sati, trebalo da razmatraju predlog zaključaka Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje kojim je preporučeno opštini Pljevlja da, zbog zagađenosti vazduha, razmotri mogućnost uvođenja stanja ugroženosti.

Na dnevnom redu ovog zasjedanja su i predlozi zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i boračkoj i invalidskoj zaštiti.

Bonus video: